torstai 18. heinäkuuta 2013

Sienikurkkukaalisalaatti

Sienikurkkukaalisalaatti, johon on käytetty varhaiskaalta. Kaalen voi korvata tavallisellakin kaalella, jos haluaa. Kurkkua ei minulla jääkaapissa ollut, niin korvasin sen kesäkurpitsalla. Jos haluaa salaatin koostumukseen vähän vaihtelua voi laittaa hieman silputtua salaattia kattilaan 1-2 dl ja sekaan kananmunankeltuaisen. Sitten lämmittää kokoajan sekoittaen kunnes kananmuna paksuuntuu sopivasti. Hiukan vielä suolaa sekaan kananmunaa varten. Pääraaka-aineita oli minulla sienet, silppurillinen kesäkurpitsaa ja toinen silppurillinen kaalta. Siinäpä se.




1 kpl                pieni purkki herkkusieniä
1 kpl                herkkukurkku
hieman            (varhais)kaalta
1 tl                   sinapinsiemeniä
ripaus              valkopippuria
hyppysellinen sokeria
paljon             (kurkku)majoneesia


Vaihe 1

Ota silppuri esiin ja valuta sienet lävikössä. Leikkele varhaiskaalta silppuriin sopiviksi paloiksi. Silppua herkkusienet.





Vaihe 2

Silppua kurkku, laita kulhoon sienisilpun kanssa ja laita kaalia silppuriin.


Vaihe 3

Silppua kaali ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja sinapinsiemenet. Lisää niin paljon majoneesia, että salaatin koostumus muistuttaa kaupan italiansalaatteja ja se onkin yllättävän paljon. Lisää lopuksi valkopippuria ripotellen ympäri salaattia sekoittele välillä ja tunnustele valkopippurin makua, jos se olisi sopiva. Laita lopuksi salaatti säilytysrasioihin ja vie jääkaappiin. Maista myös heti salaattia. Ei ehkä ihan laihdutusruokaa, mutta hyvää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti