tiistai 29. tammikuuta 2013

Maailman paras jauhelihakastike

Maailman paras jauhelihakastike, jota on maustettu tilkkasella ketsuppia ja hyppysellisellä mustapippuria. Kastiketta piristämään voi joskus laittaa puoli pakettia koskenlaskija sulatejuustoa.


400 g                 jauhelihaa
50-100 g           voita voi korvata 4-6 rkl öljyä
1 rkl                  soijakastiketta
1 kpl                 iso sipuli
8 rkl                  vehnäjauhoja (1,2 dl)
1 l                     vettä
4-6 rkl              ketsuppia
1/4 tl                mustapippuria
1 1/2 kpl          lihaliemikuutioita (tai 1 1/2 tl suolaa)

Vaihe 1

Laita paistinpannulle voi nokare (tai 1 rkl öljyä) ja ruskista jauheliha. Lisää hienonnettu sipuli, soijakastike (soijakastikkeen voi jättää poiskin) ja mustapippuri. Kuullota sipuli. Kaada seos kastikekattilaan.

Vaihe 2

Laita paistinpannulle loput voista (tai öljy) ja lisää sulaneeseen voihin vehnäjauhot. Ruskista jauhot kunnes seos on tasainen ja vaaleanruskea. Lisää joukkoon n. 3 dl vettä ja sekoita. Kaada seos kastikekattilaan. Puhdista paistinpannu n. 3 dl vettä ja kaada vesi kastikattilaan. Kaada loput vedestä kastikekattilaan.

Vaihe 3

Mausta kastike ketsupilla ja lihaliemikuutioilla (tai suolalla. Jos käytit öljyä lisää vielä puolikas lihaliemikuutio tai 1/2 tl suolaa.). Anna kiehua hieman poreillen 15 min ja anna sitten jäähtyä hetkisen. Nauti perunoiden, makaronin tai spagetin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti