tiistai 22. tammikuuta 2013

Chili con carne juustokuminalla

Tulinen chili con carne lisänä kidney papuja ja juustokuminaa.


2 rkl              öljyä
1 kpl             sipuli
3 kpl             valkosipulin kynttä
1 kpl            chilipalko tai 1 rkl chilitahnaa
400 g           jauhelihaa
2 rkl             tomaattipyrettä
2 prk            tomaattimurskaa
1 prk            kidney papuja
1 rkl             juustokuminaa
1 tl               oreganoa
1/4 tl            mustaapippuria
1 tl               suolaa

1 vaihe

Hienonna sipuli, valkosipulin kynnet ja chilipalko (Chilipalkoon voi jättää puolet siemenistä niin tulee sopivan tulista.). Lisää oljyn kanssa paistinpannuun ja paista, niin että sipuli on kuullottunut.

2 vaihe

Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyre (voi jättää poiskin) ja paista vielä hetki.

3 vaihe

Kaada paistinpannun seos kastikekattilaan. Lisää tomaattimurska, juustokumina, oregano, suola ja mustapippuri. (Vettä voit lisätä halutessasi.) Keitä kannen alla n. 10-15 min. Tarjoa riisin tai perunoiden kera.

Kastikkeen tulisuutta voi säädellä vähentämällä tai lisäämällä chilipalon siemeniä. Vastoin joidenkin tietoa siemenetkin ovat tulisia ainakin kauppojen normaaleissa chileissä. Olen kokeillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti