tiistai 22. tammikuuta 2013

Thaimaalainen kanacurry

Thaimaalainen kanacurry. Mausteiden hankkimista voi kokeilla näistä kaupoista: http://www.indonesianmarket.fi ja http://www.siam-house.fi . Reseptiä voi piristää kaffir lime lehdillä (4-5 kpl), joita saa tilattua esim. http://www.citruscentre.co.uk/kaffir.htm En nyt tähän hätään löytänyt suomalaista paikkaa, joka näitä myisi. Broilerinfileesuikaleet voi korvata myös katkaravuilla.


2 kpl          valkosipulin kynsiä
2 tl             kuivattua sitruunaruohoa
1 kpl          punainen paprika
2 tl             tuoretta inkivääriä
5 kpl          kaffir lime lehtiä
1 kpl          chili palko
2 rkl          soijakastiketta (mushroom)
1 tl             kalakastiketta nam pla
1 tl             seesamiöljyä
2 rkl          oliiviöljyä
2 rkl          tomaattipyrettä
1/2 tl         suolaa
1 rs            broilerin fileesuikaleita
1 prk          kookosmaitoa (thai)
hieman      vettä

1 vaihe

Siivua valkosipulin kynnet, kuutioi paprika, raasta inkivääri, muusaa kaffir lime lehdet ja paloittele chili palko, josta olet ottanut puolet siemenistä pois, niin tulee sopivan tulista. Tulisuutta voi säädellä siementen ja palkojen määrällä. Hakkaa vasaralla kuivattu sitruunaruoho pieneksi muusiksi pussissa. Laita aineet pieneen muovikulhoon.

2 vaihe

Lisää seokseen soijakastiketta, kalakastiketta, seesamiöljyä, oliiviöljyä, tomaattipyrettä ja suolaa ja sekoita.

3 vaihe

Paista broilerinfileesuikaleet öljyssä, niin että ne ruskistuvat hieman. Sekoita joukkoon vaiheessa 2 tehty seos ja paistele hetki.

4 vaihe

Laita kastikekattilaan vaiheessa 3 tehty seos ja sekoita joukkoon kookosmaito. Voit lisätä muutaman desilitran vettä, niin saat runsaammin kastiketta. Keitä hieman kuplien n. 20 min. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti