tiistai 22. tammikuuta 2013

Makkarakastike

Minulla oli aikaisemmin tässä vehnäjauhopohjalla tehty makkarakastike resepti, mutta olen sitten luopunut ylimääräisen rasvan käytöstä kastikkeissa ja siirtynyt käyttämään maizenan suurustetta. Tumma suuruste tahtoo olla vähän liiankin tummaa, niin kastikkeen väriä säädetään vähän maidolla, joka toiminee myös kerman korvikkeena. En ole kokeillut vaaleaa suurustetta, mutta silläkin pystynee kastikkeen väriin vaikuttamaan.


400 g             Atrilli makkaraa
1 rkl               öljyä
2 kpl              sipuleita
4-5 dl             vettä
2 dl                maitoa 
5 1/2 rkl        maizena tummaa suurustetta
2 rkl              soijakastiketta
½ tl                mustaapippuria
1 rkl               provencale maustetta
4 rkl              ketsuppia
0,7 tl             suolaa


1 vaihe

Paista makkarat ja sipulit öljyssä niin, että makkarat käristyvät, niin saadaan kastikkeeseen lisää makua.

2 vaihe

Laita kastikekattilaan vesi, maito, suuruste, soijakastike, mustapippuri, provencale, ketsuppi sekä suola.

3 vaihe

Kaada makkaraseos kastikekattilaan. Sekoita ja anna kastikkeen porista hiljalleen liedellä n. 10-15 min.

4 vaihe

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti