tiistai 22. tammikuuta 2013

Porsaan sisäfilee rosmariinilla ruskealla kastikkeella

Porsaan sisäfilee rosmariinilla resepti ruskealla kastikkeella.


1 kpl                 porsaan sisäfilee (n. 600 g)
1 tl                   suolaa
hieman            mustapippuria
1 rkl                 hunajaa
1 rkl                 sinappia
1 rkl                santa maria american BBQ sauce tai soijakastike
1 rkl                öljyä
1 tl                  rosmariinia

1 vaihe

Nosta sisäfilee lämpenemään 30 min ennen valmistusta, jotta lämpötila nousee ja paistoaika lyhenee.

2 vaihe

Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria. Jos haluat voit paistaa lihan pinnan umpeen paistinpannussa ja valella sitä hiukan santa maria american BBQ saucella. Sekoita keskenään hunaja, sinappi, american BBQ sauce (tai soijakastike) ja öljy. Laita possunfilee sopivan kokoiselle lautaselle tai vuokaan ja sivele lihan pinta seoksella. Mausta lihan pinta rosmariinilla. Laita liha sopivan kokoiseen paistopussiin.

3 vaihe

Laita halutessasi paistomittari sisäfileeseen. Kypsennä 150 asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 67 astetta. Nosta sisäfilee lepäämään n. 10 minuutiksi vaikka folion sisään ennen kuin paloittelet sen.

Ruskea kastike

2 rkl             öljyä
3 rkl             vehnäjauhoa
1 kpl            lihaliemikuutio tai suolaa
1/2 l             vettä
1/2 tl           mustaapippuria

1 vaihe

Laita paistinpannulle öljyä ja lisää jauhot hiljalleen koko ajan sekoittaen. Ruskista jauhot.

2 vaihe

Kaada sisäfileen paistopussista neste paistinpannulle ja lisää vesi. Sekoita ja kaada kastikekattilaan.

3 vaihe

Lisää kastikekattilaan lihaliemikuutio (tai suola) ja mustapippuri. Keitä 15 min. Tarjoile kastike keitettyjen perunoiden ja porsaan sisäfile leikkeleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti