keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Helppo perunarieska

Helppo perunarieska, johon on käytetty vähän perunaa. Annoksesta tulee kaksi uunipellillistä.


8 dl           maitoa tai vettä
4 kpl         isoa keitettyä perunaa
1/3 kpl      hiivapalaa
7 dl           vehnäjauhoa tai hiivaleipäjauhoa
1 1/2 tl      suolaa
(hieman    voita)

1 vaihe

Lämmitä maito tai vesi  kädenlämpöiseksi. Laita hiivapala kulhoon ja lisää 1 dl maitoa tai vettä, että saat sekoitettua hiivapalan siihen.

2 vaihe

Lisää maitoa tai vettä 3 dl. Muusaa perunat lautasella yksi kerrallaan ja lisää kulhoon. Voit sekoittaa perunat hienommiksi vatkaimella, kuten koko taikinan, mutta onnistuu se haarukalla tai muulla sekoittimella.

3 vaihe

Lisää loput maidosta tai vedestä. Lisää suola ja sekoita. Lisää kulhoon jauhoja hiukan kerrallaan ja sekoita kunnes kaikki jauhot ovat kulhossa.

4 vaihe

Anna nousta kulhossa 30 min.

5 vaihe

Kaada puolet taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille ja toinen puoli toiselle. Levittele lastalla. Taikinaa pitäisi olla vähintään sentti joka kohdassa.

6 vaihe

Voit leikata juustohöylällä voipalasta sinne tänne voita taikinan päälle, mutta voi jättää poiskin. Nostata 30 min.

7 vaihe

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 20-25 min, niin että rieska hieman ruskistuu päältä. Anna jäähtyä hetki ja nauti ensimmäiset rieskan palat lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti