sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Mansikkaleivos uunivuoassa

Mansikkaleivos 25x36x6 cm uunivuoassa. Leivoksen päälliseen käytetään 1:3 mansikka/vadelma mehua.






4 kpl           kananmunia
3 dl             sokeria
7 dl             vehnäjauhoa
2 tl              leivinjauhetta
3 dl             maitoa
4 tl              vanilliinisokeria
50 g            voita
1/2 dl          öljyä
2 l               mansikoita
pari             liivatelehtipussia
hieman       mansikkavadelmamehua





Leivoksiin tulee siis myös mansikoita ja niitä on tässä 4 kg.





Vaihe 1

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita voi sulamaan. Isoon muovikulhoon munat ja sokeri ja toiseen kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.




Vaihe 2

Sekoita kananmunat sekä sokeri vatkaimella.




Vaihe 3

Lisää vuorotellen kuivat aineet ja maito hieman kerrallaan joko nuolimella tai vatkaimella sekoittaen. Nuolimella tulee teoriassa kuohkeampaa. Lisää lopuksi voin sekaan öljy ja lisää öljy-voiseos taikinan sekaan välillä sekoittaen.




Vaihe 4

Laita 25x36x6 cm vuokaan pohjalle isohko leivinpaperi. Paperia pitäisi riittää kunnolla yli kummastakin päästä, että niistä voi nostaa kakkua. Taittele nurkat siististi ja kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle. Levittele lastalla tasaiseksi. Mitä tasaisempi se on, niin sitä samanpaksuisempi pohjasta tulee. Laita 200 asteeseen paistumaan 20 minuutiksi.




Vaihe 5

Anna pohjan jäähtyä hiukan, mutta voit alkaa laittamaan mansikoita sen päälle, vaikka se olisi hiukan lämmin. Halkaise mansikat puoliksi ja laita pohjan päälle vieri viereen. Itse laitoin joka toisen mansikan toisinpäin jne., mutta voi sitä kokeilla laittaa ne kupera puoli ylöspäinkin.




Vaihe 6

Tee 5-10 dl liivatelehtimehua liivatelehtipussin ohjeen mukaan. Laita nesteeseen 1:2 mehua ja vettä kun mehupullossa lukee suhde 1:3 ja keitä se kiehuvaksi. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Puristele pois liika vesi liivatelehdistä ja laita kulhoon ja lisää hiukan kuumaa mehua. Sekoita ja lisää loput vedestä ja sekoittele. Kaada mansikoiden päälle sopivasti mehua. Mansikat voivat peittyä kokonaan tai jäädä hiukan esiin. Kuinka nyt haluatkaan. Liivatelehtimehua voi tehdä lisää tai kaataa ylimääräisen vessanpönttöön. Anna liivatelehtimehun jähmettyä jääkaapissa yön yli ja leikkaa kakku leivospaloiksi. Voit myös leikata reunoista 1-2 cm pois, niin saat kaikista leivoksista komean näköisiä. Kakun saa pois vuoasta, niin että irrottelet leivinpaperin pois vuoan reunasta ja sitten nostat vuoan melkein pystyyn ja vedät leivinpaperista kakun pöydälle. Kakku pysyy kyllä kasassa pohja ja liivatelehtihyytelö on sen verran jämäkkää. Herkuttele!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti