tiistai 8. elokuuta 2023

Sokerikuorrutus

 Tomusokerikuorrutus tehdään tomusokerilla lisäämällä siihen jotain nestettä.Lisäksi siihenvoi laittaa elintarvikeväriä saadakseen siihen erivärejä. Ajattelin, että tuota pienempää reseptiä voisi käyttää, kun tarttee korjailla jonkun kaupan pullan kuorrutteita.

 


Aineet

2 dl      tomusokeria
1-2 rkl nestettä

tai 

2 rkl     tomusokeria
1/2-1 tl nestettä

Vaihe 1:

Lisää ensin pienempi vesimäärä ja yritä sitten sekoittaa seos isolla lusikalla, jos tarve vaatii, niin lisää ihan pikkiriikkisen nestettä, että saat tarpeeksi paksua kuorrutetta. Minä ainakin tein normireseptillä kuorrutteen ja sehän levahti heti pullalta lautaselle eli ihan liikaa nestettä. Niinpä nappasin jostakin ohjeesta tuon ohjeen, että laitetaan ensteks vaan puolet vedestä ja, jos tarve vaatii, niin lisätään hiukan vettä lisää. Lisäksi ajattelin, että sitten kun kuorrute valmis, niin voisi antaa sen hiukan kovettua ennen käyttöä tai sitten käyttäisi sen tekemiseen kuumaa vettä, niin että vesi haihtuisi helpommin ja kuorrute tulisi paksummaksi. Täytynee vielä itekkin testailla pullien kanssa miten sen saisi pomminvarmasti onnistumaan, niin ettei valuisi vaan lautaselle. Mutta jos näillä vinkeillä pääsisi hiukan eteenpäin kuorrutteen tekemisessä. Tuo nesteen maksimimäärä mukamas se perusresepti millä pitäisi onnistua. Niin varmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti