keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Boxing enche cabin

Boxing kana on tunnettu cocktail-juhla ruoka kiinassa. Perinteisesti marinoitu broileri uppopaistetaan öljyssä kolme kertaa, mutta minä tein hiukan helpommin ja paistoin pannulla, kun halusin säästää öljyä. Uppopaistamisella saa broilerista rapeita ja kullanruskeita. Broileria marinoidaan max 6 tuntia. Minä marinoin vain pari tuntia. Normaalisti ruokaan tulee salottisipuleita, mutta korvasin ne tavallisella sipulilla. Lisäsin marinadiin myös ruokalusikan touch of taste kanafondia. Tein ruoasta tupla-annoksen kerralla niin riittää.






1 rs           broilerinfileesuikaleita tai broileria sopivina paloina

1 kpl         chili
1 kpl         (salotti)sipuli
1 kpl         lime

Marinadi

1 tl            sinappia
3 rkl          Worcestershire tai HP kastiketta
2 tl            sokeria
1/2 rkl       soijakastiketta
1/2 tl         suolaa




Vaihe 1

Laita broileri astiaan. Itse käytin kannellista uunivuokaa. Laita päälle silputtu sipuli ja chili.


Vaihe 2

Sekoita marinadi vaikka viilipurkissa. Laita sinne sinappi, hp tai worcestershire kastike, sokeri, suola ja soijakastike. Lisäsin vielä touch of taste kanafondia. Sitä kun pitäis johonkin käyttää ja broilerin kanssa se varmasti sopii.


Vaihe 3

Sekoita marinadi broilerin kanssa ja lisää limen mehu. Anna marinoitua jääkaapissa useamman tunnin ajan tai yön yli.


Vaihe 3

Voit uppopaistaa broilerin kolme kertaa tai sitten teet niinkuin minä ja laitat öljyä paistinpannulle ja paistat broilerin siinä. Kun broileri on valmista nauti suussasulava broileri vaikka riisin kera. Minulla oli lisäkkeenä kasvisgratiini.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti