perjantai 14. kesäkuuta 2013

Tau yue bak

Kiinalainen ruoka Tau yue bak. Kastikkeeseen voi laittaa yhden kananmunan ruokailijaa kohti. Itse tein kastiketta kerrallla tupla-annoksen, että riittää. Lisäkkeeksi sopii hyvin muusattu peruna. Koska karppaan söin sen kasvisgratiinin kanssa, mutta koska kyseessä on kastike se sopii paremmin perunan kanssa. Pippurina käytin five peppers (viispippuri) pippurisekoitusta.






400 g         porsaanlihapaloja
7 1/2 dl     vettä
10 kpl        valkosipulinkynsiä tai vähemmän
1 kpl          tähtianis
1 tl             jauhettua pippuria
4 rkl          soijakastiketta
3/4 tl         suolaa
muutama  keitetty kananmuna


Vaihe 1

Laita porsaanliha kattilaan ja kaada päälle vesi. Lisää pippuri, tähtianis ja soijakastike. Laita kattila poreilemaan sopivasti.




Vaihe 2

Kuori valkosipulinkynnet ja leikkele ne siivuiksi ja lisää kastikkeen sekaan.




Vaihe 3

Jos haluat kastikkeeseen kananmunia laita ne kiehumaan kattilaan 10-15 minuutiksi.




Vaihe 4

Keitä kastiketta noin 30 min. Itse keitin tunnin, niin että lihapalat ovat varmasti pehmeitä. Lisää lopuksi kananmunat ja nauti tähtianikselta maistuva kastike muusatun perunan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti