torstai 6. kesäkuuta 2013

Raparperipirtelö

Raparperismoothie. Ajattelin mitä raparperista voisi tehdä ja keksin raparperipirtelön. Laitoin reseptiin ripauksen vanilliinisokeria. Itse käytin vaniljauutetta, jonka olin tehnyt vaniljatangoista ja alkoholista. Annoksesta tulee 2 isompaa lasillista tai 4 pienempää. Jos korvaat raparperin mansikalla tai banaanilla tulee vastaavasti mansikkapirtelö tai banaanipirtelö.





1 kpl        iso raparperinvarsi á 200 g
hieman    vaniljajäätelöä (2 sentin siivu)
2 1/2 dl    maitoa
ripaus      vanilliinisokeria


Vaihe 1

Paloittele raparperi, että sopii hyvin tehosekoittimeen.


Vaihe 2

Lisää jäätelö ja 2 dl maitoa ja vanilliinisokeri.




Vaihe 3

Pyöräytä tehosekoitinta kunnolla, niin että raparperi menee muusiksi. Lisää vielä 1/2 dl maitoa ja sekoita hetken. Nauti kesänmakuinen raparperipirtelö.






1 kommentti:

  1. Eipä ole käynyt mielessä käyttää raparperia näin, vaan aina keittänyt ensin.. Vaikka kyllä lapsena syötiin raparperia ihan suoraan puskista, dipattuna sokeriin :D

    VastaaPoista