sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Gu Lo Yoke

Hapanimelä porsas. Alkuperäisessä ohjeessa porsaanliha uppopaistetaan, mutta olen tehnyt ohjeesta hieman helpomman ja samalla säästää öljyä. Korvasin mustapippurin viispippurilla sitä kun oli paljon. Minulla oli porsaanlihassa valmiiksi marinadi, mutta onnistuu se naturell porsaanlihan kanssakin.






1 rs        porsaanlihasuikaleita
1 kpl      kananmuna
2 rkl      valkoviiniä
1/2 tl      suolaa
1/4 tl      mustapippuria
3 rkl       vehnäjauhoa
1 kpl      kurkku
1 kpl      porkkana
1 kpl      sipuli
2 kpl      valkosipulinkynsiä
1 prk     ananasta

Kastike

1 rkl      öljyä
1 rkl      maizenaa
3/4 dl    vettä
2 rkl      sokeria
3 rkl      ketsuppia
1 rkl      soijakastiketta
3-4 rkl  viinietikkaa




Vaihe 1

Sekoita viilipurkissa kananmuna, viini, suola ja pippuri. Leikkaa porsaanlihan säilytysastiasta kansimuovi pois ja kaada kananmuna seos sinne. Sekoita ja lisää jauhot välillä sekoittaen.







Vaihe 2

Lisää paistinpannulle tilkka öljyä ja paista porsaanliha siinä. Samalla, kun porsaanliha paistuu suikaloi kurkku. Palo porkkana pitkittäin neljään osaan ja sitten pieniksi palasiksi. Silppua sipuli ja viipaloi valkosipuli.




Vaihe 3

Kaada paistunut porsaanliha uunivuokaan tai kattilaan tms. Lisää hiukan öljyä ja lisää paistinpannuun sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota sipuli.




Vaihe 4

Lisää kurkku ja paista se pehmeäksi. Samalla voit avata ananastölkin ja kaataa pois/juoda mehun ja purkissa paloa ananaksen voiveitsellä.




Vaihe 5

Lisää ananas ja lämmitä sitä pannulla noin minuutin.




Vaihe 6

Kaada kasvikset porsaanlihan kanssa samaan astiaan ja seuraavaksi tehdään ruoalle kastike. Ota paistinpannu pois levyltä ja lisää 1 rkl öljyä. Lisää maizena ja sekoita se hyvin. Lisää vesi ja sekoita lisää. Lisää ketsuppi, sokeri, soijakastike ja viinietikka. Nosta pannu takaisin liedelle ja sekoittele ainekset tasaiseksi. Anna lämmetä niin, että se hiukan poreilee. Lisää porsaanliha ja kasvikset ja sekoittele, niin että kastiketta on tasaisesti joka paikassa. Herkullinen ruoka on valmista. Tarjoile se riisin kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti