sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Karamellisoitu raparperi

Raparperipaistos. Jälkiruoan voi nauttia sellaisenaan ilman maitoa, jolloin raparperi maistuu tosi voimakkaasti. Jos lisäät maitoa, niin raparperin oksaalihappo saa kalkkinsa maidosta. Annoksesta tulee kaksi jälkiruokakulhollista.






2 kpl       pitkiä keskikokoisia raparpereita (n. 300 g)
75 g        voita
1/2 dl      sokeria
2 rkl        juoksevaa hunajaa
1 tl          vanilliinisokeria
1 1/2 dl   maitoa (2x5 rkl)





Vaihe 1

Paloittele raparperi. Laita ensiksi raparperi kahtia ja sitten paloittele varsi pieniksi kuutioiksi.




Vaihe 2

Laita paistinpannulle 25 g voita ja lisää raparperi.




Vaihe 3

Paista raparperia 2 minuuttia. Seuraavaksi voi-sokeri seoksen karamellisointi. Tee keskelle raparperejä aukko voille ja lisää loput voista.




Vaihe 4

Anna voin sulaa ja lisää sokeri, hunaja sekä vanilliinisokeri. Sekoittele aineet voihin ja jätä raparperit reunoille.




Vaihe 5

Paistele voi-sokeri seosta, niin että se alkaa kuplia ja karemellisoituu. Varo, ettei seos tummu liikaa.




Vaihe 6

Sekoittele karamellisoitu voi-sokeri seos raparpereiden kanssa ja laita kauhalla pariin jälkiruokakulhoon.




Vaihe 7

Raparperipaistoksen voi nauttia siltään tai sitten lisätä siihen hieman maitoa, niin siitä tulee hiukan miedompaa. Nauti makea ja suussasulava karamellisoitu raparperi vaikka ulkosalla näin kesällä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti