Unkarilainen possunlihakastike. Minä en niin hillosipuleista perusta, joten niitä laitoin omaan kastikkeeseen vain nimeksi. Kastikkeen hyvä makuhan tulee vallan muusta.
400 g porsaanlihasuikaleita
1 rkl öljyä
1 kpl sipuli
1 kpl paprika
4-5 kpl valkosipulin kynsiä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl paprikajauhetta
hieman chilijauhetta tms.
1/2 tl mustapippuria
1 tl sokeria
1 kpl lihaliemikuutio
1/2 l vettä
2 rkl tomaattipyrettä
hieman hillosipuleita
2 dl kuohukermaa
2 tl persiljaa
suolaa
400 g porsaanlihasuikaleita
1 rkl öljyä
1 kpl sipuli
1 kpl paprika
4-5 kpl valkosipulin kynsiä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl paprikajauhetta
hieman chilijauhetta tms.
1/2 tl mustapippuria
1 tl sokeria
1 kpl lihaliemikuutio
1/2 l vettä
2 rkl tomaattipyrettä
hieman hillosipuleita
2 dl kuohukermaa
2 tl persiljaa
suolaa
Vaihe 1
Ruskista lihasuikaleet öljyssä. Lisää hienonnetu sipuli ja kuullota. Ripottele päälle vehnäjauhot, paprika, mustapippuri ja sokeri. Lisää sekaan myös chilijauhe. Itse käytin sen tilalla tuoreen chilin, josta oli siemenet otettu pois. Tuli vähän mietoa, niin lisäsin myöhemmin sitten 3 kpl kuivatettuja linnunsilmächilejä. Tosi pieniä, mutta makua löytyy. Kokeilin puraista yhtä. Hetkeen ei tuntunu mitään, mutta sitten alko pistää suussa. Pelkäsin jo, että saako tässä hengitettyä, mutta pari kuppia vettä päälle ja taas mentiin. Sitten takaisin ohjeeseen. Seuraavaksi paista hetki seosta.
Vaihe 2
Kaada paistinpannun seos kastikekattilaan ja lisää vesi, lihaliemikuutio ja tomaattipyre. Lisää sekaan myös suikaloitu paprika, siivutut valkosipulinkynnet ja persilja. Keitä n. 1 tunti. Maista ja lisää suolaa maun mukaan.
Vaihe 3
Lisää kastikkeeseen kuohukerma ja kiehauta. Tarjoa riisin tai perunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti