lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kääretorttu

Kääretorttupohja, joka on nopea valmistaa. Laitoin valmiille pohjalle lakkahilloa ja kermavaahtoa, mutta käy siihen muutkin hillot tai marjat. Kermavaahdon valmistin niin, että vatkasin 2 dl kuohukermaa ja sitten lisäsin 2 rkl tomusokeria ja sekoitin sen kermavaahdon sekaan.






4 kpl       kananmunia
1 1/2 dl   sokeria
1 1/2 dl   vehnäjauhoja
1/2 dl      perunajauhoja
2 tl          leivinjauhetta

Vaihe 1

Laita uuni 225 asteeseen lämpenemään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Vaihe 2

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää muna-sokerivaahdon sekaan ripistämällä siivilän läpi välillä sekoittaen varovasti.

Vaihe 3

Kaavi seos leivinpaperin päälle syvälle uuninpellille ja levittele siihen. Laita uuniin 5-7 minuutiksi 225 asteeseen.

Vaihe 4

Valmista kermavaahto (ohje alussa). Repäise uusi leivinpaperin palanen ja ripistele päälle sokeria. Käännä valmis kääretortunpohja sokerien päälle ja irroita toinen leivinpaperi. Voit sivellä sitä vedellä niin se irtoaa paremmin. Laita päälle hilloa tai marjoja ja sitten levittele kermavaahto päälle. Kääri tortunpohja kääretortuksi ja nauti herkullinen ja suussasulava kääretorttu kahvi tai tee kupposen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti