torstai 25. huhtikuuta 2013

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko. Löysin tämän ruoan, koska olen ruvennut karppaamaan ja kaalilaatikko on aika vähähiilihydraattista ruokaa. Jatkossa voi olla, että karppaus reseptejä tulee lisääkin. Tässä kaalilaatikossa on hiilihydraatteja 62,5 g eli n. 10g per annos. Kaloreita on 2000 kcal eli n. 330 per annos. Jos jättää pois sulkujen sisällä olevat raaka-aineet.

Pari päivää oon jo karpannu. Ekoina päivinä popsin kinkkupihvejä ja lihamureketta aika pieteetillä ja sit pari minitomaattia välillä, koska niitä hiilareitakin sai ihan pikkasen syödä. Toinen hyvä popsittava, jonka löysin on coctail kurkut. Siinäkin on ihan minimaalisesti hiilareita. Nyt kolmantena karppauspäivänä ruokahalu on hiukan tasoittunut ja vaikka ei oo syöny paljo mitään, niin silti tuntuu kylläiseltä. Painoakin on tippunu jo pari kiloa, mutta se on varmaan vaan vettä. Vaikka ketoosi on jo varmaan alkanu, niin tuskinpa sitä hirveesti vielä oo laihtunu.



1 kg             kaalia
n. 6 dl          vettä
2 tl               suolaa (kaalinkeittoveteen)
400(-600) g jauhelihaa
1(-2) kpl      sipulia
1/2 tl            suolaa
1/2 tl            mustapippuria
1/4 tl            valkopippuria
(1/2 tl          meiramia tai timjamia)
3 rkl            soijakastiketta
(1 dl             riisiä)
(3 rkl           siirappia)
2 dl              kermaa
hieman        voita

Vaihe 1

Suikaloi kaali ja hauduta se suolavedessä pehmeäksi. Samalla ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit, suola, mustapippuri, valkopippuri, (meirami tai timjami), soijakastike.

Vaihe 2

Kaada keitinvesi pois kaalista ja sekoita sen joukkoon jauhelihaseos, (riisi ja siirappi) ja kerma.

Vaihe 3

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja vuole pinnalle muutama lastu voita.

Vaihe 4

Kypsennä 175 asteisessa uunissa vähintään tunnin ajan. Jos laatikko näyttää liian kuivalta, lisää hiukan vettä. Nauti herkullinen kaalilaatikko, kun olet antanut sen hiukan vetäytyä uunissa olon jälkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti