keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Salsa verde

Salsa Verde Jamie Oliverin ohjetta mukaillen.



2 kpl        valkosipulin kynsiä
4 kpl        coctail kurkkuja tai puolikas herkkukurkku
2 rkl         kapriksia
(5 kpl       anjovisfileitä)
2 dl          tuoretta persiljaa
1 dl          tuoretta basilikaa
1 dl          tuoretta minttua

1 rkl        dijon sinappia
3 rlk        punaviinietikkaa
8 rkl        oliiviöljyä
1/4 tl       mustaapippuria
hieman    suolaa

Vaihe 1

Silppua valkosipuli, kurkut, kaprikset, (anjovisfileet, jos käytät), persilja, basilika ja minttua. Itse käytin silppuria, mutta onnistuupa tuo kai hyvällä veitselläkin.

Vaihe 2

Lisää sekaan sinappi, viinietikka ja oliiviöljy. Lisää myös mustapippuri ja mausta suolalla. Maista, että suolaisuus on sopiva. Salsa verde pitäisi syödä samana päivänä, sillä se ei taida säilyä seuraavaan päivään edes jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti