perjantai 12. huhtikuuta 2013

Satay kastike

Satay kastike pienellä chilin maulla riippuen siitä paljonko jätät siemeniä chiliin. Hiukan erilaista kastiketta hakevalle, jossa kookosmaito mukavasti pehmentää chilin makua. Tarvitaan silppuri tai joku muu keino muusata pähkinät. Sanoinko erilaista. Mulla meni puoli lautasellista perunaa roskikseen ku kastike oli niin ällöä, ettei kehannu syödä. Eikä muutkaan syöjät santsanneet. Teitä on varoitettu :D


2 1/2 dl        suolapähkinöitä (1 pss)
1 kpl            sipulia
2 kpl            valkosipulinkynsiä
1 kpl            chiliä
1 rkl            inkivääriä
1 rkl            öljyä
1 tl              juustokuminaa
1 prk           kookosmaitoa
2 rkl            fariinisokeria
(1 rkl          ketjap manis -kastiketta tai soijakastiketta)
1 kpl           lime


Vaihe 1

Lisää pannulle öljyä ja laita pannulle hienonnettu sipuli, siivuttu valkosipuli, raastettu inkivääri (itse käytin säilöttyä inkivääriä, jonka leikkelin pienemmiksi palasiksi), silputtu chili (josta olet ottanut pois sopivan määrän siemeniä, että tulisuus on kohdallaan) ja lopuksi juustokumina. Paistele niin kauan, että sipuli kuullottuu.

Vaihe 2

Laita silppurilla tai muuten murustetut suolapähkinät pieneen kasariin ja kaada päälle paistinpannun seos. Lisää kookosmaito (ja ketjap manis kastike) ja keitä 5 minuuttia. Lisää ennen tarjoilua limen mehu ja nauti hiukan erilainen kastike vaikka kebakoiden ja riisin tai perunoiden kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti