maanantai 17. kesäkuuta 2024

Pitakebab - itse tehty pitaleipä

 Etsiskelin jotain reseptiä netistä - en nyt muista mitä, mutta satuin klikkaamaan korv göranssin iskender kebab reseptiä. Siellä oli lisäkkeeksi joku pita leipä resepti. En nyt ihan luottanut siihen mitä siellä kerrottiin, niin menin luottopaikkaani eli kotikokkiin. Sieltä sain vähän lisävinkkiä siihen miten niitä pitaleipiä tehtäisiin. Olin tuossa aikaisemmin paistanut esipaistettuja pitaleipiä ja hyvässä muistissa oli myös kaupan pitaleivät, niin ai että ku nämä oli tuoreena suoraan uunista tosi meheviä kebabin kanssa. Olin tuossa aikaisemmin ajatellut, että enhän minä nyt pysty pitaleipiä tekemään ja kyllähän siinä kävi niin, että kun ne paisto, niin vaikka ne sai hyvin reunasta auki, niin leipä oli vielä keskeltä kiinni, mutta sen sai aukastua aika hyvin veitsellä ja sitten eikun täyttöpuuhiin. Sehän oli niinkin helppoa, että eiku vähän tunkea kebabbia pitaleipään - voinee kokeilla tekemääni soijakebabbia tähänkin ja sitten leipä mikroaaltouuniin, niin että kebab lämpenee sitten lisätä siihen korv göranssin kebab kastiketta ja voila makunautinto oli valmis.


Aineet:

 

Pitaleipä:

 

1/2    hiivapalaa
2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl    suolaa
2 rkl  ruokaöljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja + vähän ekstraa
 
 

Lisäksi:

 

Kebablihaa
Korv Göranssin kebabkastiketta

Vaihe 1:

Murenna hiivapalan puolikas leivontakulhoon. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoittele haarukalla, niin että hiiva liukenee. Lisää suola ja ruokaöljy ja sekoittele. Lisää 6 dl vehnäjauhoja saman tien ja ala kädellä sekoittelemaan. Kun jauhot sekoontuneet, niin tarvitaan hiukan lisää jauhoja, että taikina lähtisi irti kulhon reunoista. Lisää jauhoja hiukan kerrallaan ja vaivaa taikinaa. Jossakin vaiheessa irrota käteen kertynyt taikina ruokaveitsellä ja lisää taikinaan. Sitten eikun vaivausta ja jauhon lisäämistä, että taikina sopivaa. Taikina nousemaan yhdeksi tunniksi.
 

Vaihe 2:

Laita uuni päälle 250 asteeseen. Tee kaksi kappaletta leivinpapereita leivinpelleille. Ota toinen niistä ja laita pöydälle ja ripottele siihen hiukan jauhoja. Ota taikina kulhosta ja pyörittele jauhoissa leivinpaperilla. Sitten tee siitä pötkö. Jaa pötkö 6 yhtä suureen osaan. Tee taikinapaloista palloja ja kauli ne ohuiksi levyiksi. Laita sitten ne leivinpaperille uunipellille. Yhdelle pellille mahtuu neljä leipää hyvin. Ota pöydältä jäljellä oleva leivinpaperi ja kaada loput jauhot pöydälle ja laita leivinpaperi pellille. Laita siihen loput kaksi leipää. Sitten kun uuni valmis, niin voitele pitaleivät vedellä ja laita uuniin 5 minuutiksi.
 

Vaihe 3:

Pitaleivät voi nauttia heti uunista ottamisen jälkeen. Leikkaa terävällä veitsellä pitaleivän reunaa auki n.60-70 % ja avaa pitaleivän sisältä veitsellä leipää, niin että täytteet saa laitettua. Lisää kebabbia joka kohtaan ainakin kaksi kerrosta. Sitten pitaleipä mikroaaltouuniin minuutiksi, niin että kebab lämpeää. Laita pitaleipä makkarapaperiin. Niitä saa prismasta. Avaa hieman leipää, niin että kebabkastikkeen saa pursotettua leivän sisälle. Leipä on valmis nautittavaksi!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti