lauantai 15. kesäkuuta 2024

Itse tehty riisifrutti

 Minulla oli kiehu maitoa ja mietin mitähän sillä tekisin, niin tietenkin mieleen tuli riisipuuro, mutta en halunnut laittaa sekahedelmäkiisseliä, niin ajattelin sitten, että mitenkäs riisifrutti hillolla. Siitä saisi hyvän reseptinkin, että miten laittaa jääkaappi täyteen riisifrutteja. Riisipuuro pitäisi annostella pakasterasioihin valmiiksi annoksiksi ja hillollekin piti olla riisifrutin tapaan sopiva delivery vessel niin sanoakseni, kun mulla ei ollut niitä riisifrutti kauppa-rasioita. Netistä katsoin, että riisifrutissa n. 150 g riisipuuroa, joten sen täytyy olla sopiva annoskoko. Keksin, että munakuppihan olisi sopivan kokoinen astia mihin voisi laittaa hilloa ja suunnitelmani alkoi muotoutua. Syödessäni hokasin siinä sitten, että eihän siitä munakupista saa kaikkea hilloa isolla lusikalla kuopaisemalla. No, sitä hilloa piti sitten kaataa siihen lusikalle sieltä kupista. Se ei ollut ihan niin oivallista kuin toivoa olisi sopinut. Lisäksi riisipuuro maistui itse tehdyltä riisipuurolta eikä siltä kaupan riisifrutilta. Tulikohan outo maku siihen suolasta? No katsotaan jos tulisi parempaa, jos suolan jättää pois. Kokeilkaa te?

Aineet:

Riisipuuro

2 dl    vettä
2 dl    puuroriisiä
1 L    (kiehu) maitoa
(1/2 tl suolaa)

Lisäksi:

Xtra mansikkahilloa

Vaihe 1:

Laita isoon taflon kattilaan vesi ja lämmitä, kun kiehuu, niin lisää riisiä. Pienennä lämpöä, niin että juuri ja juuri kiehuu. Anna porista, niin että vesi on melkein imeytynyt riisiin. Lisää maito ja sekoita. Lämmitä, niin että kiehuu ja anna porista liedellä.

Vaihe 2:

Kun riisipuuro on alkanut porisemaan, niin keitä sitä 40 min välillä sekoitellen. Kiehu maito auttoi hyvin ja riitti, että vain silloin tällöin sekoitteli. Kun valmista voi lisätä suolaa, jos niin tahtoo. Laita riisipuuro levyn viereen jäähtymään.
 

Vaihe 3:

Jonkun ajan päästä, kun riisipuuro vielä aika lämmintä ja helposti kauhottavaa, niin ota esiin 7-9 pientä pakastusrasiaa ja annostele rasiaan 150 g riisipuuroa per rasia (n. 1,5 kauhallista), tasoittele lusikalla ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Vaihe 4:

Kun riisifrutit jäähtyneet niitä voi nauttia. Laita munakuppiin hilloa ja avaa riisifrutti purkki. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti