keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Lättytaikina

 Olin aikaisemmin tehnyt vohveleita vohveligrillissä enkä niinkään lättyjä, mutta nyt olin saanut sellaisen pienen paistinpannun, niin ajattelin, että sillähän olisi mukava laittaa lättyjä. Niinpä eikun tuumasta toimeen ja tekemään lättytaikinaa. Lättytaikinaanhan voi keväällä lisätä nokkosia. Nokkosethan ensiksi ryöpätään vedessä tai jopa keitetään ja sitten kuivataan siivilässä mytäten ne läjään, niin että ne murustuisivat. Sitten ne lopuksi vispataan lättytaikinaan.



Aineet:


2 kpl    kananmunia
5 dl      maitoa
1/2 tl    suolaa
(1 tl     vanilliinisokeria)
3 dl vehnäjauhoa
25 g     voita
 
 

Vaihe 1:

 
Vispataan kulhossa munien rakenne rikki. Lisätään maito, suola (ja vanilliinisokeri) ja vispataan hiukan. Lisätään jauhoja desilitra kerrallaan vispaten. Lopuksi lisätään voi ja vispataan. (Annetaan jauhojen imeytyä nesteeseen 30 min.)
 

Vaihe 2:

 
Paistetaan kuumalla paistinpannulla. Sekoita kauhalla taikinaa aina ennen kuin otat uuden kauhallisen, niin että voi sekaantuu kunnolla taikinaan tasaisesti. Käännetään lätty kun pinta on hyytynyt ja toisella puolella mukava paistopinta ja paistetaan hetki ja laitetaan lautaselle valmiit lätyt. Nautitaan mansikkahillon tai sokerin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti