tiistai 25. kesäkuuta 2024

Bolognese kastike haudutettuna uunissa

 Minulla on ollut jo pitkään varastossa spagettia, josta olen ajatellut tehdä spagetti bolognesea. Teinkin sitä jo tuossa, mutta varmaankin minulla oli liian iso sellerin pala, niin siitä tuli kastikkeeseen liikaa sellerin makua ja se ei ole ihan niin hyvä maku kuitenkaan. Kuitenkin pieni sellerin pala kuuluu bolognese kastikkeeseen, niin laitetaan sitä. Joissakin resepteissä bologneeseen oli lisätty myös timjamia ja paprikaa, mutta koitin käydä katsomassa italialaiselta sivustolta mahdollisimman alkuperäisen bolognese reseptin ohjenuorakseni. Ruokaan tulee punaviinia, niin käytin alkoholitonta Carl Jung punaviiniä. Haudutin ruokaa valurautapadassa uunissa, mutta valmistunee tämä liedelläkin. Mutta tää ruoka oli siis tosi hyvää tälleen.


Aineet:

2 rkl     ruokaöljyä
1 kpl    iso sipuli
2 kpl    valkosipulinkynsiä
3 kpl    porkkanaa
pieni    sellerin pala
4 prk   tomaattimurskaa
400 g   jauhelihaa
2 dl     punaviiniä
66 g    tomaattipyrettä
2 tl      mustapippuria
3 kpl   laakerinlehtiä
1,6 tl   suolaa
 
 

Vaihe 1:

 Paloittele sipuli. Laita pannulle ruokaöljy ja lisää sipuli. Kuullota sipuli. Paloittele porkkana ja selleri lisäten ne pannulle. Laita kasvisten paistuessa pataan tomaattimurskat ja laita lämpenemään. Kun tomaatti lämmennyt kiehumispisteeseen, niin lisää siihen pannulta kasvikset.
 

Vaihe 2:

Laita pannulle jauheliha ja paista ruskeaksi. Lisää pannulle punaviini. Punaviinin voi periaatteessa höyrystää kokonaan pois, mutta en jaksanut oottaa vaan laitoin jauhelihan sooseineen pataan. Lisää pataan tomaattipyre, mustapippuri, laakerinlehti ja suolaa. Sekoittele ja maista onko suolaa tarpeeksi ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
 
 

Vaihe 3:

 
Laita uuni lämpnemään 200 asteeseen ja laita pata alatasolle uuniin kansi päälle. Hauduta 200 asteessa 30 min, jonka jälkeen säädä lämpötilaksi 125 astetta ja hauduta 1,5-2,5 tuntia. Nauti vaikka spagetin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti