lauantai 22. kesäkuuta 2024

Gluteeniton lättytaikina

 Äiti on jo aikansa ollut gluteenittomalla ruokavaliolla ja kun kävin juhannuksena grillaamassa kotona makkaraa, niin ajattelin, että äidillekin pitäisi voida laittaa jotain, niin tein gluteenittoman lättytaikinan.


Aineet:

 
2 kpl   kananmunia 
5 dl     maitoa
3 dl     kotimaista gluteenitonta jauhoseosta
1 tl      suolaa
30 g    voita


Vaihe 1:

Viskataan kulhossa munien rakenne rikki. Lisätään maito ja suolaa ja sekoitetaan. Lisätään jauhoja desilitra kerrallaan ja sekoitetaan vispilällä jauhot seokseen. Lisätään lopuksi sulatettu voi ja sekoitetaan.

Vaihe 2:

Paistetaan pannulla lättyjä annostellen sopivan kokoisella kauhalla. Laitetaan joka lätyn välissä hyppysellinen voita pannulle. Kun kananmunia pinta hyytynyt, niin käännetään lastalla lätty ja patistetaan hetki. Laitetaan pannulla valmis lätty lautaselle. Tarjotaan lättyjä jo poistettaessa lämpiminä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti