keskiviikko 5. kesäkuuta 2024

Kauramakaronilaatikko - halpa ruoka

Brainstormasin tuossa sängyllä ajatellen, että olin joskus tehnyt makaronilaatikkoa, jostakin kaurasta valmistetusta kasvilihasta. Ajattelin siinä sitten, että eikö se riitä, että laittaa siihen vaan kaurahiutaleita. Jos nyt niiden pitäisi olla jotain kokkareita, niin laittaa kaurahiutaleiden sekaan vähän voita, joten eikun tuumasta toimeen. Tein koemielessä pienehkön laatikon, mutta ainemäärät voi tuplata ja laittaa ruoan isompaan vuokaan. Ajattelin vielä, että jos kauranhiutaleet paahtais pannulla, niin että ne ruskistuisivat, niin voisi tulla parempaa. Kokeilin tehdä paahtamatta sekä paahtaen, niin paahtamalla tuli selkeästi parempaa. Ilman paahtamatta syöminen oli hiukan työlästä, mutta kun oli paahtanut, niin ruokaa söi jo ihan mielellään. Pikkasen haittaa se, että ruoassa ei ole proteiinia, niin annoksen jälkeen jää vielä nälkä ja pitää melkeenpä juoda jälkiruoaksi pullakahvit. :D



Aineet:

200 g    makaronia
100 g    kaurahiutaleita
60 g      Xtra margariinia
1/2 tl    mustapippuria
1/2 tl    timjamia
1/2 tl    basilikaa

Munamaito:

4 dl    maitoa
1 kpl  kananmuna
3/4 tl  suolaa

Päälle:

Korppujauhoa

Vaihe 1:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Keitä makaronit makaronipussin ohjeen mukaan joku 15 min.

Vaihe 2:

Sulata margariini kulhossa mikroaaltouunissa. 30% tehoa joku 1 min 50 s. Kun valmista lisää kulhoon kaurahiutaleet ja sekoita isolla lusikalla. Lisää mausteet ja sekoittele.

Vaihe 3:

Valmista munamaito. Lisää toiseen kulhoon muna. Sekoita vispilällä. Lisää maito ja suola ja sekoittele.
 

 Vaihe 4:

Laitata kaurahiutalemössö pannulle tasaisesti ja laita levy, niin että ruskistuu. Itse ruskistin ensin sekoittamatta 5 min ja uudestaan 4 min. Se 4 min oli hiukan liikaa ja meinas palaa, että jos 5 min ja sitten 3 min, niin jos tulisi sopivaa.
 

Vaihe 5:

Laita uunivatiin makaronit sekä kaurahiutalemössö. Sekoittele. Lisää munamaito ja laita päälle korppujauhoa ripistellen. Laita uuniin 200 asteeseen aika ylös 45 minuutiks. Anna vetäytyä uunin jälkeen pöydällä 10 min. Nauti ketsupin kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti