lauantai 10. elokuuta 2013

Osso Bucco

Occo Bucco. Kun keittelet Osso Buccoa sen 2 1/2 tuntia, niin lihankalvotkin sulavat ja liha irtoaa luista ja ne ovat palasina kastikkeessa ja ne on helppoa laittaa kattilasta lautaselle.




3-4 kpl      naudanpotkaa
1 rkl          öljyä
2 rkl          vehnäjauhoja
1/2 tl         suolaa
1/2 tl         mustapippuria
1-2 kpl      sipulia
1 kpl         iso porkkana
1 kpl         sellerin varsi
1 kpl         punainen paprika
1 kpl         vihreä paprika
2 kpl         valkosipulin kynsiä
1 tlk          kuorittuja kokonaisia tomaatteja
2 1/2 dl     valkoviiniä
2 1/2 dl     vettä
1/2 kpl      liha- tai kanaliemikuutioita
1/2 kpl      sitruunan kuori raastettuna ja pari kuoren palasta
2 tl            basilikaa
1 tl            timjamia
1 tl            suolaa
1/2 tl         mustapippuria
1-2 kpl     laakerinlehtiä

Gremolata

3 rkl        persiljaa
1 kpl       valkosipulinkynsi
1 tl          raastettua sitruunan kuorta
1 rkl        oliiviöljyä



Vaihe 1

Sekoita viilikupissa 1/2 tl suolaa ja mustapippuria sekä vehnäjauhot. Ripottele vehnäjauhot tasaisesti lautaselle. Laita öljyä paistinpannulle ja kasta naudan potkat molemmin puolin vehnäjauhoihin ja nosta paistinpannulle paistumaan. Paistele niitä 4 minuuttia molemmilta puolilta, niin että ne ruskistuvat ja nosta kastikekattilaan.


Vaihe 2

Samalla, kun potkat paistuvat kuutioi sellerin varsi, porkkana, paprikat, hienonna sipuli ja siivua valkosipulinkynnet. Kun potkat paistuneet ja kattilassa laita kasvikset pannulle paistumaan ja lopuksi kaada ne potkien päälle kattilaan.



Vaihe 3

Kaada tomaatit pieneen muovikulhoon ja kuutioi ne isohkoiksi kuutioiksi ja kaada potkien päälle kattilaan. Lisää kattilaan myös valkoviini, vesi, lihaliemikuution puolikas, basilika, timjami, laakerinlehdet, suola, mustapippuri ja raastettu sitruunan kuori sekä hiukan puukolla veistele sitruunankuoren palasia kattilaan.



Vaihe 4

Anna Osso Buccon kiehua hiljaa poristen 2-2 1/2 tuntia, niin että liha irtoaa luista ja sidekalvot sulavat 100 asteen lämpötilassa. Anna sitten vetäytyä 10 minuuttia ennen kuin syöt.

Vaihe 5

Tehdään Gremolata. Silppua persilja, hienonna valkosipuli pieneksi ja raasta sitruunan kuori. Laita ne pieneen kulhoon ja oliiviöljyä päälle ja sekoita. Voit myös murskata ne morttelissa muusiksi ja silputa lisää persiljaa koristeeksi.




Vaihe 6

Annostele Osso Buccoa lautasille perunan kanssa ja koristele annokset gremolatalla. Nauti herkullinen, suussa sulava ja tuoksuva osso bucco ateria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti