tiistai 27. elokuuta 2013

Garam masala jauhelihakastike

Tein jauhelihakastiketta, joka on maustettu garam masala mausteseoksella. Garam masalaa voi ostaa netistä vaikka kahvikaupasta. Sieltä minäkin tilasin.

Joku oli jo päässyt paistelemaan minun jauhelihaa, niin blogista ei läydä tavanomaiseen tapaan videota tai kuvia niin paljon, mutta kyllä reseptistä ihan hyvän käsityksen saa näinkin. Laitetaan sitten seuraavaan reseptiin lisää kuvia ja video. :)






1 rs          jauhelihaa
2 rkl        öljyä
1 kpl        sipuli
2 kpl        valkosaipulinkynsiä
2 rkl        garam masalaa
(ripaus    cayenne pippuria)
3 rkl        ketsuppia
3 rkl        vehnäjauhoa
1 l           vettä
1 1/2 tl    suolaa

Vaihe 1

Laita paistinpannulle 1 rkl öljyä ja kuullota hienonnettu sipuli ja siivutut valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista se.

Vaihe 2

Lisää garam masala ja ketsuppi (sekä cayennepippuri) ja paistele hetki. Kaada sitten jauheliha kastikekattilaan.

Vaihe 3

Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja vehnäjauhot. Sekoittele ja ruskista vehnäjauhoja hiukan. Laita sitten paistinpannulle vettä ja puhdista paistinpannu vedellä ja kaada se kastikekattilaan. Lisää suola. Sekoittele kastikekattilaa hiukan ja anna porista liedellä 10-20 min, niin että vehnäjauhot valmistuvat ja kastike maistuu herkulliselle ja tuoksuu kivasti garam masalalta. Nauti perunoiden, riisin tai vaikka makaronin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti