sunnuntai 4. elokuuta 2013

Maailman paras salaattikastike ja fenkolisalaatti

Maailman paras salaatinkastike ja fenkolisalaatti. Salaatinkastike on lähes ranskalainen salaatinkastike, mutta aineiden suhteet hiukan poikkeavat. Fenkolin aika pirtsakkaa makua tasapainottaa jääsalaatin ja salaattikastikkeen maku. Salaattikastiketta voi sitten käyttää muihinkin salaatteihin.





1 kpl           fenkoli
1 pss           jääsalaattia
2 rkl            oliiviöljyä
2 rkl            balsamicoa
2 rkl            (dijon)sinappia
2 tl              juoksevaa hunajaa







Vaihe 1

Siivua fenkoli ohuiksi siivuiksi. Voit käyttää myös varret. Leikkaa sitten veitsellä fenkolinsiivut poikittain pienemmäksi. Laita sallaattikulhoon. Leikkaa jäävuorisalaatti aika leveiksi siivuiksi ja sitten poikittain kuutioiksi. Laita kulhoon.


Salaattikastike vaihe 1

Laita viilikuppiin tms. hunaja, oliiviöljy, balsamico ja sinappi. Sekoita kunnolla, niin että oliiviöljy emulgoituu muiden aineiden kanssa. Kaada salaatin päälle ja sekoita salaatti vaikka lusikalla. Tarjoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti