lauantai 3. elokuuta 2013

Maailman paras karviaismarjapiirakka

Karviaispiirakka, johon on käytetty juuri karviaismarjapuskasta poimittuja marjoja. Meidän marjapuskista oli tänä kesänä ekaa kertaa jotkut pienet toukat kalunneet, niin että niissä ei ollut lehtiä oikeastaan ollenkaan. Koska piirakan marjat eivät oikein näy, niin sitä voi kutsua yllätysmarjapiirakaksi. Kuorrutuksen maitorahka-tomusokeri kuorrutus tasapainottaa karviaismarjan varsin hapokasta koostumusta. Piirakkaa kutsuttiin syöjien toimesta piristäväksi. Jos joku löytää paremman ohjeen maailman parhaaksi karviaismarjapiirakaksi, niin saa laittaa kommenttiin. :)






4 kpl            kananmunia
3 dl              sokeria
1 dl              maitoa
1 dl              öljyä
4 1/2 dl        vehnäjauhoja
2 tl               leivinjauhetta
2 tl               vanilliinisokeria
1 3/4 l          karviaismarjoja

750 g           maitorahkaa
3 3/4 dl        tomusokeria (tai sokeria)


Vaihe 1

Käy poimimassa pari litraa karviaismarjoja karviaismarjapuskasta.


Vaihe 2

Laita kulhoon kananmunat ja sokeri.





Vaihe 3

Vaahdota sokeri ja kananmunat.




Vaihe 4

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet eli vehnäjauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Ala lisätä niitä vuorotellen maidon ja öljyn kanssa välillä sekoitellen. Itse sekoittelin vatkaimella käsin sitä pyöritellen, että tulisi kuohkeaa. Sen voi sekoittaa myös taikinalastalla.




Vaihe 5

Kaada valmis taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levittele hiukan taikinalastalla. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.




Vaihe 6

Ripottele taikinan päälle karviaismarjoja, jos haluat voit poistaa kynnellä kannan ja marjan "tupsun", mutta minä laitoin ne ihan siltään taikinan päälle, että on helppoa. Suosittelen laittamaan hiukan vähemmän marjoja kuin kuvassa, niin saa syödessä maistaa herkullista piirakan pohjaakin. Marjat olisivat silloin vain mausteena ja ne olisi myös helpompi ripotella piirakan päälle.



Vaihe 7

Laita piirakka uuniin 200 asteeseen keskitasolle 10 minuutiksi paistumaan. Tee samalla kuorrute maitorahkasta ja tomusokerista (tai sokerista). Halutessasi 2 rkl sitruunamehua ja vaikka sitruunankuorella.







Vaihe 8

Kun 10 minuuttia on piirakka paistunut ota se pois uunista ja levitä kuorrutus siihen lusikalla ja taikinalastalla.




Vaihe 9

Laita piirakka uuniin paistumaan 200 asteeseen vielä 20 minuutiksi eli yhteensä paistoaika on 30 min.
Anna sitten piirakan vetäytyä uunipellillä 10 minuuttia ja kumoa se sitten ritilän päälle jäähtymään. Palojen leikkaamisen voi jättää myöhemmäksi, kun piirakka on ehtinyt kunnolla jäähtyä.




1 kommentti:

  1. Taikinaa liian vähän pellilliseen ja eikös rahkan sekaan panna kananmunaa. Epäonnistuin ohjeella.

    VastaaPoista