perjantai 28. kesäkuuta 2013

Mansikkapiirakka uunipellillä

Mansikkaleivos. Tässä piirakassa riittää marjoja. Kuivat aineet voi piirakkaan laittaa siivilän lävitse ja sekoittaa taikinalastalla, niin tulee kuohkeampaa ja parempaa.






4 kpl           kananmunia
3 1/2 dl       sokeria
4 dl             maitoa
2 tl              leivinjauhetta
4 tl              vanilliinisokeria
9 dl             vehnäjauhoja
75 g            voita
2 l               mansikoita
3 dl             liivatelehti mehua


Vaihe 1

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi. Laita muovikulhoon sokeri ja kananmunat.




Vaihe 2

Sekoita kananmunaseos vatkaimella kuohkeaksi.



Vaihe 3

Sekoita vehnäjauho, vanilliinisokeri ja leivinjauho muovikulhossa. Lisää munaseokseen vuorotellen  vehnäjauhoseosta ja maitoa välillä sekoitellen. Lisää lopuksi jäähtynyt voi.


Vaihe 4

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levittele taikinalastalla.


Vaihe 5

Laita uuniin toisiks alimmalle tasolle 200 asteeseen paistumaan 20 minuutiksi. Ota pois uunista ja jätä jäähtymään. Voit kokeilla tulitikulla piirakan keskeltä onko piirakkapohja valmista, jos tikku jää puhtaaksi, eikä siinä ole taikinaa, niin piirakka on valmista.




Vaihe 6

Kun piirakkapohja on jäähtynyt paloittele mansikat puoliksi.

Mansikoita on jo popsittu





Vaihe 7

Asettele mansikat vieri viereen piirakan päälle. Itse laitoin suunnilleen joka toisen ylösalaisin ja joka toisen toisin päin, että piirakka näyttäis paremmalta.




Vaihe 7

Valmista liivatelehti liemi. Mittaa kattilaan 3 dl mehua mehupullon ohjeen mukaan. Keitä mehu. Samalla liota liivatelehtiä (laita niitä pussin ohjeen mukaan) kulhossa kylmässä vedessä 5 min. Kaada vesi pois ja puristele ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä. Kaada kulhoon 1/2-1 dl kuumaa mehua ja lisää liivatelehdet ja sekoita haarukalla. Lisää loput mehusta ja sekoittele. Sivele sitten pullasiveltimellä mansikat liivatelehtiliemellä lopuksi kaada keskelle piirakkaa ja muualle lientä varmistaen, että liemi pysyy piirakan päällä. Voit odotella pari kertaa 15 min ja sitten toistaa operaation uudelleen, niin saat hyytelöä piirakan päälle enemmän. Vie lopuksi piirakka jääkaappiin jäähtymään. Nauti teen tai kahvin kanssa, kun liivatelehtiliemi on hyytynyt.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti