keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Lihakeitto

Lihakeitto. En normaalisti tykkää laittaa reseptejä, joissa ei ole tarkasti mainittu ainemääriä, mutta ajattelin, että mistäpä minä tiedän kuinka iso kattila kenelläkin on, johon lihakeittonsa haluaa tehdä, joten tehdään nyt tällä kertaa vähän summittaisempi resepti.



1 rs          karjalanpaistilihoja
1 kpl        sipuli
1 rkl        öljyä
1 prk       tomaattipyrettä
1 kpl       laakerinlehtiä
10 kpl     maustepippureita/mustapippureita
1/2 ps     pakasteherneitä
1/4-1/2   lanttua
              porkkanoita
              perunoita
              kuivattua persiljaa
              suolaa

Vaihe 1

Ruskista karjalanpaistilihat öljyssä paistinpannulla. Lisää sipuli ja kuullota se. Lisää tomaattipyre ja paista hetki. Kaada seos kattilaan ja puhdista paistinpannu vedellä kattilaan.

Vaihe 2

Lisää vettä karjalanpaistilihojen päälle, niin että lihat peittyvät. Lisää laakerinlehti, mauste- tai mustapippurit ja suolaa, niin että suolaa on sopivasti. Maista suolaisuus. Keitä lihoja 0,5-2,5 tuntia.

Vaihe 3

Palottele perunat, porkkanat ja lanttu ja lisää keittoon. Lisää myös herneet ja persilja. Lisää vettä, niin että perunat peittyvät. Lisää suolaa, niin että suolaa on maun mukaan. Keitä 1/2 tuntia, niin että perunat pehmenevät. Ota pois levyltä ja anna vetäytyä hetki ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti