sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kukkakaalipasta

Kukkakaalipasta, jossa on parmesaani juustoa.






1 kpl         kukkakaali
3 rkl         öljyä
2 kpl        valkosipulinkynsiä
1/2 dl       rusinoita
2 rkl         kapriksia
1 rkl         viinietikkaa
1 dl          tuoretta persiljaa tai 2 tl kuivattua persiljaa
100 g       parmesaania
250 g       farfelle pastaa tms.
1 dl          pastan keitinvettä
                mustapippuria
                suolaa

Vaihe 1

Paloittele kukkakaali suupaloiksi ja laita leivinpaperin päälle uuninpellille. Valuta palojen päälle 2 rkl öljyä ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita uuniin 225 asteeseen n. 30 minuutiksi, niin että kukkakaalit tummuvat hiukan reunoistaan.

Vaihe 2

Samalla kun kukkakaali paistuu uunissa, niin paista paistinpannulla öljyssä siivutut valkosipulinkynnet, rusinat ja kaprikset, niin että valkosipulin siivut ruskistuvat.

Vaihe 3

Samalla keitä pastaa 1,5 l vettä,1/2 tl suolaa ja farfelle tms. pasta n.10 min. Ota pastan keitinvettä talteen 1 dl.

Vaihe 4

Kun kukkakaalit ovat valmiit kaada  ne kattilaan, lisää päälle keitetty pasta ja paistinpannun seos. Lisää keitinvesi ja parmesaani ja sekoita. Sulata parmesaani kattilan ollessa levyllä ja sekoittele se pastan ja kukkakaalin sekaan. Lisää hienonnettu persilja ja sekoita. Anna vetäytyä hetken ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti