tiistai 5. helmikuuta 2013

Maailman paras mustikkapiirakka

Maailman paras mustikkapiirakka. Uunipellillisestä voi leikata 25 palaa ja vaikka sokerin ja voin määrät tuntuvat isoilta, niin jos laskee ne per piirakkapala, niin yhteen piirakkapalaan tulee 10 g voita ja 12 ml sokeria eli juuri niin paljon kuin laittaisit voita yhdelle leivälle ja sokeria kahvikuppiin.


6 dl            vehnäjauhoja
3 dl            sokeria
150-250 g   voita
2 tl             leivinjauhetta
1 tl             soodaa
1 1/2 dl      piimää
1 kpl          kananmunia

Vaihe 1

Sekoita voi ja sokeri kauhalla tms. tai yleiskoneella. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää jauhoseosta voiseokseen puukauhalla tms. sekoittaen. Lopuksi voit sekoittaa muruseosta käsin.

Vaihe 2

Ota talteen 1 1/2 dl muruseosta pikku vatiin. Lisää piimä ja muna ja sekoita käsin ne muruseokseen, niin saat murotaikinan.

Vaihe 3

Levitä syvälle uunipellille leivinpaperin päälle murotaikina hitaasti veitsellä levittäen. Laita päälle mustikoita sinne tänne sirotellen. Pienikin määrä toimii kivasti. Voit kokeilla muitakin marjoja tai omenaviipaleita ja kanelia. Sirottele lopuksi päälle talteenotettu muroseos.

Vaihe 4

Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 min. Paloittele ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti