perjantai 8. helmikuuta 2013

Stroganoff

Stroganoff, johon voi hakea vaihtelua lisäämällä purkin herkkusieniä ja jos haluaa vähän tuhdimpaa kastiketta, niin lisää vähän smetanaa tai ruokakermaa. Perusversiokin maistuu hyvältä. Lihaa on niin paljon, että vettä voi lisätä litran asemesta 1,5 litraa, niin saa enemmän kastiketta. Laita samalla mausteita samassa suhteessa enemmän. Muutaman maustepippurinkin voit lisätä ohjeeseen, jos haluat.






700 g         karjalanpaistilihaa
1 l              vettä
(1-2 dl       ruokakermaa tai 3 rkl smetanaa)
(1 prk        herkkusieniä)
(1 rkl         soijakastiketta)
1-2 kpl      herkkukurkkuja
1 kpl         sipuli
2 rkl         ketsuppia tai tomaattipyrettä
1 rkl         sinappia
1/2 dl       vehnäjauhoja
1 tl           suolaa
1 tl           mustaapippuria tai valkopippuria tai 10 kpl pippureita
1 kpl        laakerinlehtiä

Vaihe 1

Paista karjalanpaisti paistinpannulla, niin että se ruskistuu. Voit lisätät soijakastiketta. Lisää mustapippuri ja hienonnettu sipuli ja paista, niin että se kuullottuu.

Vaihe 2

Lisää vehnäjauhot lihan sekaan ja paista jonkun aikaa, niin että ne ruskistuvat tai niitä ei enää näy. Lisää sinappi ja sekoita.

Vaihe 3

Kaada lihaseos kastikekattilaan ja puhdista paistinpannu osalla vedestä ja kaada kastikekattilaan. Lisää kattilaan (herkkusienet, ruokakerma tai smetana) kuutioitu herkkukurkku, ketsuppi, loput vedestä sekä laakerinlehti. Sekoita.

Vaihe 4

Anna kiehua hiljaa poristen 1-2 tuntia. Tarjoa perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti