sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lasagne

Lasagne, jossa bechamel-juustokastike on yhdistetty jauhelihan kanssa. Valmistettu osittain Rainbow lasagneainekset paketista. Paketti väittää, että siitä saisi lasagnen, mutta siinä on vain nimeksi lasagnelevyjä, joten lisäksi tarvitaan toinen paketti lasagnelevyjä. Lasagnen valmistuksessa käytetään 18x28 cm paistovuokaa.


500 g           lasagnelevyjä
1 kpl            Rainbow lasagneainekset tms.
50 g             voita
400 g           jauhelihaa
1 kpl            sipuli
1-2 kpl         porkkanaa
(1 prk           herkkusieniä)
4 kpl             valkosipulinkynsiä
1 prk             paseerattua tomaattia
1 rkl              oreganoa
1 tl                muskottipähkinää
1 tl                sokeria
1/2 tl             suolaa
1/4 tl             mustaapippuria
4 rkl              punaviinietikkaa tms.
1 l                 maitoa
150-300 g     juustoraastetta (emmental)

Vaihe 1

Lisää voi paistinpannulle. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli, raastettu porkkana ja siivutut valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli.

Vaihe 2

Lisää paseerattu tomaatti ja sekoita. Lisää Rainbow lasagneainekset tms. pussi ja sekoita. Lisää oregano, muskottipähkinä, sokeri, suola, mustapippuri ja punaviinietikka. Sekoita ja anna paistua hetki.

Vaihe 3

Kaada seos kastikekattilaan. Puhdista pannu 2 dl maitoa ja kaada maito kastikekattilaan. Lisää kastikekattilaan loput maidosta ja juustoraastetta (n.100-200 g) (ja herkkusienet). Jätä hieman juustoraastetta lasagnevuoan päälle laitettavaksi. Keitä hieman poristen n. 10-15 min.

Vaihe 4

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita paistovuoan pohjalle 1/2-1 cm kastiketta. Laita päälle kaksi kerrosta lasagnelevyjä. Lisää kastiketta. Parikerrosta lasagnelevyjä. Jatka näin kunnes lasagnelevyt ovat loppu. Laita päälle vielä hieman kastiketta ja levitä loput juustoraasteesta sen päälle.

Vaihe 5

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50 min (tai 200 asteessa 30-35 min). Anna vetäytyä 10 min ja tarjoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti