Minulla oli aikaisemmin tässä vehnäjauhopohjalla tehty makkarakastike resepti, mutta olen sitten luopunut ylimääräisen rasvan käytöstä kastikkeissa ja siirtynyt käyttämään maizenan suurustetta. Tumma suuruste tahtoo olla vähän liiankin tummaa, niin kastikkeen väriä säädetään vähän maidolla, joka toiminee myös kerman korvikkeena. En ole kokeillut vaaleaa suurustetta, mutta silläkin pystynee kastikkeen väriin vaikuttamaan.
400 g Atrilli makkaraa
1 rkl öljyä
2 kpl sipuleita
4-5 dl vettä
2 dl maitoa
5 1/2 rkl maizena tummaa suurustetta
2 rkl soijakastiketta
½ tl mustaapippuria
1 rkl provencale maustetta
4 rkl ketsuppia
0,7 tl suolaa
1 vaihe
Paista makkarat ja sipulit öljyssä niin, että makkarat käristyvät, niin saadaan kastikkeeseen lisää makua.
2 vaihe
Laita kastikekattilaan vesi, maito, suuruste, soijakastike, mustapippuri, provencale, ketsuppi sekä suola.
3 vaihe
Kaada makkaraseos kastikekattilaan. Sekoita ja anna kastikkeen porista hiljalleen liedellä n. 10-15 min.
4 vaihe
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti