Helppo perunarieska, johon on käytetty vähän perunaa. Annoksesta tulee kaksi uunipellillistä.
8 dl maitoa tai vettä
4 kpl isoa keitettyä perunaa
1/3 kpl hiivapalaa
7 dl vehnäjauhoa tai hiivaleipäjauhoa
1 1/2 tl suolaa
(hieman voita)
8 dl maitoa tai vettä
4 kpl isoa keitettyä perunaa
1/3 kpl hiivapalaa
7 dl vehnäjauhoa tai hiivaleipäjauhoa
1 1/2 tl suolaa
(hieman voita)
1 vaihe
Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Laita hiivapala kulhoon ja lisää 1 dl maitoa tai vettä, että saat sekoitettua hiivapalan siihen.
2 vaihe
Lisää maitoa tai vettä 3 dl. Muusaa perunat lautasella yksi kerrallaan ja lisää kulhoon. Voit sekoittaa perunat hienommiksi vatkaimella, kuten koko taikinan, mutta onnistuu se haarukalla tai muulla sekoittimella.
3 vaihe
Lisää loput maidosta tai vedestä. Lisää suola ja sekoita. Lisää kulhoon jauhoja hiukan kerrallaan ja sekoita kunnes kaikki jauhot ovat kulhossa.
4 vaihe
Anna nousta kulhossa 30 min.
5 vaihe
Kaada puolet taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille ja toinen puoli toiselle. Levittele lastalla. Taikinaa pitäisi olla vähintään sentti joka kohdassa.
6 vaihe
Voit leikata juustohöylällä voipalasta sinne tänne voita taikinan päälle, mutta voi jättää poiskin. Nostata 30 min.
7 vaihe
Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 20-25 min, niin että rieska hieman ruskistuu päältä. Anna jäähtyä hetki ja nauti ensimmäiset rieskan palat lämpiminä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti