Tulinen chili con carne lisänä kidney papuja ja juustokuminaa.
1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl chilipalko tai 1 rkl chilitahnaa
400 g jauhelihaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 prk tomaattimurskaa
1 prk kidney papuja
1 rkl juustokuminaa
1 tl oreganoa
1/4 tl mustaapippuria
1 tl suolaa
1 vaihe
Hienonna sipuli, valkosipulin kynnet ja chilipalko (Chilipalkoon voi jättää puolet siemenistä niin tulee sopivan tulista.). Lisää oljyn kanssa paistinpannuun ja paista, niin että sipuli on kuullottunut.2 vaihe
Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyre (voi jättää poiskin) ja paista vielä hetki.3 vaihe
Kaada paistinpannun seos kastikekattilaan. Lisää tomaattimurska, juustokumina, oregano, suola ja mustapippuri. (Vettä voit lisätä halutessasi.) Keitä kannen alla n. 10-15 min. Tarjoa riisin tai perunoiden kera.Kastikkeen tulisuutta voi säädellä vähentämällä tai lisäämällä chilipalon siemeniä. Vastoin joidenkin tietoa siemenetkin ovat tulisia ainakin kauppojen normaaleissa chileissä. Olen kokeillut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti