perjantai 11. lokakuuta 2024

Rullakebabtaikina eli rullakebabwräpperi

 Olikohan kaupassa jotain pullapirtin wräppereitä, jotka kävi tähän hommaan, mutta aattelin tehdä ite omat wräpperit rullakebabille. Piristin taikinaa laittamalla siihen jotain pirkka  gluteenitonta jauhoseosta lisäksi lisäsin ripauksen seesaminsiemeniä. Tein taikinan kenwood chefette konetta apuna käyttäen, mutta onnistuu se ihan käsipelilläkin.


Aineet:

25 g        hiivaa
n. 6 dl     vehnäjauhoa
1 tl suolaa
2 1/2 dl   vettä 
(ripaus seesaminsiemeniä)


Vaihe 1:

Murusta hiiva taikinakoneen kulhoon lisää tilkkanen kädenlämpöistä vettä (hiukan lämpimämpää) ja sekoita haarukalla. Kun hiiva sekoontunut lisää loppu vesi. Laita toiseen kulhoon 5 dl jauhoja ja suola. Suola on hiivamyrkky lisätäänpä se jauhojen kanssa. Kaada jauhot nesteen päälle ja laita kulho koneeseen laittaen se pyörimään kakkosnopeudella. Tämän pilipali koneen pitäisi jaksaa justjust pyörittää tämmöistä taikinaa. Kun taikina näyttää valmiilta niinkuin pystyy, niin ota kulho koneesta ja irrota taikinalastalla taikina kulhon seinämistä.

Vaihe 2:

Lisää n. 1 dl jauhoja taikinan päälle ja kädellä pyörittele taikinaa jauhoissa. Ala sitten vaivaamaan taikinaa, niin että kaikki jauhot menisivät taikinaan. Lopuksi tee sormella ristinmerkki taikinan pintaan. Taikina ollee valmis, jos ristinmerkki sulautuu taikinaan kuitenkin nostata 30 min.

Vaihe 3:

Laita uuni päälle 200 asteeseen. laita leivinpaperi pöydälle ja jauhota pikku ympyrä leivinpaperille. Nosta taikina jauhojen päälle ja pyörittele siitä pitkula pötkö. Leikkaa sitten taikina neljään yhtä suureen osaan. Laita loput kolme palaa takaisin kulhoon ja ala kaulitsemaan yhestä palasta pyöreää "pitsanpohjaa". Tee niin ohut kuin pystyt ja laita sitten uunipellille. Kun uuni valmis laita uuniin 200 asteeseen 4 minuutiksi. Kauli samalla toinen pyörylä uunipellille. Sitten kolmas ja neljäs samalla ottaen valmiit wräpperit uunista. Lopuksi tee rullakebab wräpperistä. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti