sunnuntai 20. lokakuuta 2024

Donitsitaikina uunissa donitsipellillä

Olin haaveillut donitsipellistä sitten sattuikin, niin että löysin kirpputorilta parilla eurolla donitsipellin. Sitähän täytyi sitten heti testata. Katoin netistä jonkun donitsireseptin, jonka pystyi tehdä uunissa pellillä ja sillä sitten mentiin. Reseptissä tarvittiin pursotinpussia ja olin muutama vuosi sitten ostanut sellaisen. Siellä se oli ollut kaapissa kaupan paketissa, että jospa joku sitä joskus tarvitsisi. No nyt oli tullut se hetki. Uunissa paistamisen jälkeen kannattaa odottaa ainakin 5 minuuttia, sillä jos alkaa repimään liian aikaisin donitseja irti pellistä, niin ne tarrautuu kiinni muottiin ja repeytyvät niitä irti otettaessa.

 


Aineet:

3 dl        vehnäjauhoa
1 dl        sokeria
2 tl         vanilliinisokeria
2 tl         leivinjauhetta
(1/2 rkl  raastettua sitruunankuorta)
1 kpl      kananmuna
1 dl        maitoa
1/2 dl     rypsiöljyä
 

Vaihe 1:

 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele muotin syvennykset öljyllä.
 

Vaihe 2:

 
Laita kulhoon vehnäjauho, sokeri, vanilliinisokeri ja levinjauhe. Sekoita isolla lusikalla. Lisää kananmuna, maito sekä rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi.
 

Vaihe 3:

 
Laita taikina lusikalla pursotinpussiin ja pursota pellin syvennykset noin puolilleen taikinaa.
 

Vaihe 4:

 
Laita uuniin paistumaan 15 minuutiksi.
 

Vaihe 5:

 
Anna levätä liinan alla 5 minuuttia. Ota sitten donitsit pois pellistä ja sokeroi ne syvällä ruokalautasella. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti