Olin haaveillut donitsipellistä sitten sattuikin, niin että löysin
kirpputorilta parilla eurolla donitsipellin. Sitähän täytyi sitten heti
testata. Katoin netistä jonkun donitsireseptin, jonka pystyi tehdä
uunissa pellillä ja sillä sitten mentiin. Reseptissä tarvittiin
pursotinpussia ja olin muutama vuosi sitten ostanut sellaisen. Siellä se
oli ollut kaapissa kaupan paketissa, että jospa joku sitä joskus
tarvitsisi. No nyt oli tullut se hetki. Uunissa paistamisen jälkeen
kannattaa odottaa ainakin 5 minuuttia, sillä jos alkaa repimään liian
aikaisin donitseja irti pellistä, niin ne tarrautuu kiinni muottiin ja
repeytyvät niitä irti otettaessa.
Aineet:
3 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
(1/2 rkl raastettua sitruunankuorta)
1 kpl kananmuna
1 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
Vaihe 1:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele muotin syvennykset öljyllä.
Vaihe 2:
Laita
kulhoon vehnäjauho, sokeri, vanilliinisokeri ja levinjauhe. Sekoita
isolla lusikalla. Lisää kananmuna, maito sekä rypsiöljy. Sekoita
tasaiseksi.
Vaihe 3:
Laita taikina lusikalla pursotinpussiin ja pursota pellin syvennykset noin puolilleen taikinaa.
Vaihe 4:
Laita uuniin paistumaan 15 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti