perjantai 18. lokakuuta 2024

Itse tehty suklaa

 Mulla oli kookosrasvaa ja aattelin, että mitähän tuostakin saisi aikaiseksi, niin netistä kekkasin, että siitähän saa suklaata. Olikin varsin yksinkertainen resepti. Toki vaikka siinä käytettiin tomusokeria, niin sokerin jyväset tuntui suklaata syödessä, jos tykkää tehdä tasalaatuisempaa suklaata, niin suklaan voi lopuksi kaataa kattilaan ja kattilassa sulatella sokerin tasaisemmaksi, niin saa tasalaatuisempaa suklaata, mutta reseptissä homma hoidetaan ihan vaan kulhossa, jospa se sokerin rakeisuus sitten kuuluisi itse tehtyyn suklaaseen.


Aineet:

125 g        kookosrasvaa
125 g (n. 2 dl) tomusokeria
6 rkl         kaakaojauhetta
4 rkl         maitojauhetta
ripaus       suolaa
 
 

Vaihe 1:

 
Ota valmiiksi tasapohjainen astia ja laita siihen leivinpaperi. Laitetaan kulhoon siivilän läpi tomusokeri, kaakaojauhe sekä maitojauhe. Sulatetaan kattilassa kookosrasva ja kaadetaan sekaan. Sekoitetaan isolla lusikalla ja kaadetaan leivinpaperin päälle lopuksi vielä nuolimella. Annetaan jähmettyä viileässä vaikka jääkaapissa. Tehdään veitsellä ruutuja suklaasta. Nauti pieninä annoksina!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti