perjantai 13. syyskuuta 2024

Jauhemaksakastike

 En ollut koskaan tehnyt ennen maksakastiketta ja nyt oli tullut mahdollisuus tehdä sellainen. Katselin netistä reseptiä, jota käyttäisin ohjenuorana sen tekemisessä. Joku löytyikin, mutta siinä oli laitettu porkkanaa ja suolakurkkua kastikkeeseen. En todellakaan halunnut siihen mitään oranssia väriä porkkanalla laittaa. Stroganoff maksakastikettakaan en mielestäni ollut tekemässä, vaan ihan ehtaa maksakastiketta. Mulla oli kuitenkin maa-artisokkaa, joka vaati käyttämistä ja siitähän ei silleen mitään omaa makua tuu ruokaan erityisesti, niin ajattelin, että sen voisi siihen ympätä niinkuin joku oli kehdannut porkkanaakin käyttää. Itse reseptiin se ei kuitenkaan kuulu, vaikka olikin lautasellani. Olin tuossa aikaisemmin ajatellut, että pitäisi alkaa kastikkeisiin laittaa punaviiniä tai valkoviiniä. Niinpä ajattelin, että tähän voisi sopia tuo punaviini. Sillä korvasin nestettä 2 dl lisäksi laitoin kerman lisäksi vielä maitoa, jolla korvasin nesteestä toiset 2 dl. Näitäkään en reseptiin laita, vaikka ruoka oli kyllä ihan maukasta. Mutta jos tykkää laittaa, niin voihan sitä kokeilla. Vesi toki halvempaa ruokavärkkiä. :D

 


Aineet:

1 rkl         ruokaöljyä
2 kpl        sipuleita
400 g       jauhettua maksaa
2 rkl        soijakastiketta (katoz)
1 1/2 tl    mustapippuria
1 rkl        basilikaa
1 l           vettä
1,2 dl      vehnäjauhoa
1,2 tl       suolaa
2 dl         ruokakermaa
 
 

Vaihe 1:

 
Silppua sipuli ja laita öljy paistinpannulle. Laita pannu lämpiämään ja lisää sipuli. Kuullota sipulia hetki. Lisää sitten jauhettu maksa ja sekoittele. Paista niin, että maksa on paistunut läpikotaisin. Lisää jossakin vaiheessa soijakastike, mustapippuri ja basilika. Lopuksi lisää pari dl vettä. Lisää sitten vehnäjauho ja sekoittele se ruokaan. Paistele hetki. Kastikkeesta tulee varsin ruskeaa muutenkin, niin vehnäjauhoa ei silleen tarvi ruskistaa välttämättä.
 

Vaihe 2:

 
Laita kastikekattilaan loput vedestä lisää myös suola sekä ruokakerma. Kaada pannulta ainekset kattilaan ja sekoittele. Vehnäjauho vaatii valmistumista, niin keitellään n.15 min, että vehnäjauho valmistuisi. Sitten maksakastike on valmista nautittavaksi perunan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti