sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Mansikka-puolukkahillo

 Äiti oli käyny puolukassa ja sain siltä puolukkasurvosta 900 g purkillisen. Vaihtoehtoina oli, että olisin säilyttänyt puolukkasurvoksen siltään ja tehnyt vaikka vispipuuroa, mutta päädyin kuitenkin tekemään hilloa. En nyt ihan luottanut äitiin, vaikka se sanoi että siitä sai hyvää puolukkahilloa. Mutta minä tahdoinkin hyvää hilloa enkä vaan puolukkahilloa. Niinpä päätin sekoittaa hilloon pari purkkia Xtra mansikkahilloa, että saisin sopivaa kakkuhilloa. 

Hillosta tulikin varsin makoisaa. Siinä on kirpsakka puolukanvivahde, mutta aika paljon se maistuu mansikkahillolta. Mielestäni sekoitus onnistui varsin hyvin.




Aineet:

1,1 l        vettä
900 g      puolukkasurvosta
2 kg        Xtra mansikkahilloa
1 kg        hillosokeria
3 tl          punaista melamiinia

tölkkien sterilointiin:
 
1 dl         vettä
1 tl         Atomon-jauhetta
 

Vaihe 1:

Laitetaan isohkoon kattilaan 1,1 l vettä. Annetaan lämmetä hetki ja lisätään puolukkasurvos. Sekoitetaan. Annetaan porista kymmenisen minuuttia, että marjoista saadaan mehu nesteeseen.

Vaihe 2:

Lisätään mansikkahillo ja sokeri. Sekoitetaan. Lämmitellään lisää. Jossain tässä välissä puhdistin lasipurkit atomon jauheella. Laitetaan kuppiin lämmintä vettä 1 dl ja lisätään atomon-jauhe. Sekoitetaan haarukalla ja kaadetaan puhtaaseen lasipurkkiin. Suljetaan kansi ja hölskytetään lavuaarin päälle kannet, kun tahtoo vuotaa. Suoritetaan käsittely kaikille lasipurkeille, joita meinataan käyttää. Lopuksi huuhdellaan lasipurkit kunnolla hanavedellä.

Vaihe 3:

Kun hillo kiehahtanut lisätään melamiini-jauhe. Sekoitetaan se varuilta kolmeen ruokalusikkaan sokeria, että saa sitten hyvin sekoiteltua ja kaadetaan se hillon sekaan hyvin sekoittaen. Annetaan vielä keittyä pari minuuttia, jonka jälkeen aloitetaan purkittamaan hilloa. Lasipurkkien kannet eivät ole tiiviitä, niin melamiinissa oleva säilöntäaine varmistaa sen, että purkkeja voi säilyttää huoneenlämmössä. Jos haluaa, niin purkkien kannet voi tiivistää vielä steariinilla. Tein niin viimeksi, mutta nyt en jaksanut vaivautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti