tiistai 30. kesäkuuta 2020

Curry-omena-kala

Oliskohan joku yli kymmenen vuotta sitten, niin kävin kalastamassa ja sain hauen. Perkasin sen ja sitten jostakin keksin tehdä siihen omena-curry kastikkeen. Se oli todella suussa sulavaa. Tarjosin sitä äidillekin ja hän oli todella ihmeissään kun ruoka oli niin mainiota. Nyt vuosia myöhemmin minulla oli kaapissa lohifileenpala ja ajattelin tehdä annoksen uudestaan. Edellisellä kerroilla tein voi-vehnäjauho kastikkeen, mutta tällä kertaa ajattelin käyttää Maizenan ruskeaa suurustetta. Lohipala jonka paistoin pannulla oli valmiiksi suolattu. Tämä on paras kala-annos, jonka olen koskaan syönyt.



Raakaaineet (2 annosta):
 
Lohta
Jotain maustetta vaikka mustapippuria
Perunoita

Kastike:

1 kpl pieni sipuli
1 rkl Curryä
1 kpl omena
4 dl vettä
3 rkl Maizena ruskeaa suurustetta
hieman voita

Vaihe 1

Laita perunat keittymään. Ja sitten tehdään kastike. Laitetaan pannulle hieman voita ja paistetaan sipuli ja omenakuutiot. Lopuksi voi pannulle laittaa hieman lisää voita ja sitten curry siihen ja pyöritellään curryä pannulla, niin että se tarttuu omenakuutioihin. Sitten kaadetaan seos pieneen kastikekattilaan ja lisätään vesi ja kastikejauhe, Keitetään 10-15 min.

Vaihe 2

Kun kastike on keittymässä niin paistetaan lohi. Tein sen helposti pannulla, jos lohessa ei ole suolaa, niin suolaa se pannulla ja laita jotin mielimaustettasi. Itse laitoin kiinalaista 5-spice blendiä olisko viismaustetta. Maustetta voi laittaa tosi vähän sillä sen ei ole tarkoituskaan maistua vaan maku tulee itse lohesta ja kastikkeesta. Oma lohenpala oli sen verran paksu, että paistoin sen varmuuden vuoksi neljältä puolelta n. 2,5 min puoli, kun ei ollut kiire.

Vaihe 3

Kokoa annos. Muusaa perunat lautasella, lisää lohenpala ja kastiketta. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti