tiistai 23. kesäkuuta 2020

Kebabranskalaiset

Teki mieli kebabbia ja päätin tehdä. Ajattelin, että kebabiin sopii vallan mainiosti Korv Göranssin kebab kastike sitten vielä jugurtti kastike ja annos olisi kutakuinkin valmis. Olen syönyt kebabbia parissa paikkaa Kaustisen grillillä ja Vaasan Diana ravintolassa kebab rullan ja olenpa jossakin syönyt pitakebabin ja eittämättä tämä tekemäni kebab oli parhaan makuinen näistä. Ihan itsekin yllätyin. Ansio tästä kuulunee suurelta osin Korv Göranssin hyvälle kebab pakastepussille, mutta oli se jugurttikastikekin hyvä ja tosi valkosipulinen. Tein kastikkeen jo edellisenä päivänä valmiiksi, että se maustui kunnolla. Laitoin sekaan vähän maitoa, että saisin siitä juoksevampaa. Jugurttikastike riittää noin neljään annokseen. Ja kun kerta paistoöljyllä alettiin lotrailemaan, niin tein samalla satsin sokerimunkkeja. Jos munkkeja tekee useamman satsin peräjälkeen, niin paistoöljyä kerkeää mahdollisesti käyttää 4-5 kertaa ainakin, kun sen säilyttää jääkaapissa. Näin minä tein ja terveenä pysyin. :D



Raakaaineet 2 annosta:

Kebabbia 250 g
Pakasteranskalaisia 500 g
Peperoni paprikoita
Korv Görans kebab kastiketta
Paistoöljyä 2 L
Hieman suolaa

Jugurttikastike:

2 dl bulgarian jugurtti
1/2 dl majoneesi
1/2 dl maitoa
2 tl sitruunamehua
1 tl valkosipulia
1 tl hunajaa tai sokeria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
hieman ruohosipulia

1. vaihe

Valmista jugurttikastike. Silppua ruohosipuli kulhoon. Laita loput ainekset kulhoon ja sekoita. Anna maustua. 2 tuntia voinee riittää itse tein jo edellisenä päivänä. Otin myös ranskalaiset ja kebabin sulamaan edellisenä päivänä.

2. Vaihe

Laita ruokaöljy kattilaan ja lämmitä 175 astetta. Lisää ranskalaiset ja paista 4 min. Laita samalla kebab mikroon lämpenemään 2-3 minuuttia täydellä teholla. Ota ranskalaiset kattilasta ja laita lautaselle jäähtymään. Laita sitten pian ranskalaiset muovivatiin ja lisää päälle sopivasti suolaa. Laita lautanen kanneksi ja heiluta, että suola jakaantuu tasaisesti.

3. vaihe

Annostele ranskalaiset ja kebab lautasille ja laita päälle jugurtti kastiketta ja kebab kastiketta ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti