torstai 30. lokakuuta 2025

Välimerellisen dieetin kasviswokki leivän väliin

Olin kuullut välimerellisestä dieetistä, jota varsinkin kreikkalaiset suosii. Siinä paistellaan kasviswokkia oliiviöljyssä. Pitäisi auttaa elämään pitkäikäiseksi. Sitten tavoitteena oli tehdä ruoka mahdollisimman halvasti. Wokki oli tarkoituksena nauttia leivän välissä kahvin kera makkarapaperissa. Luulin jo suunnitellessani, että siitä tulisi halvempaa kuin juusto/kinkkuleike leipä, mutta valmistaessa raaka-aineista haihtui sen verran nestettä, että grammoja ei ollut tarpeeksi siihen. Laskemista hankaloitti sekin, että reseptistä poiketen olin laittanut siihen vielä suippopaprikaa 300 g ja kirsikkatomaattia 250 g. Lisäksi laitoin vielä äidin viljelemää vihreää papua 200 g. Syödessä tuntui, että tarttis vähän lihanmakua. Suolan voineekin korvata Touch of taste Oxfondilla sekä Osterikastikkeella.


Aineet:

hieman    oliiviöljyä
1 kpl        sipuli
3 kpl        valkosipulin kynsi
100 g        Xtra vihreä oliivi
1 kpl        kesäkurpitsa 
225 g       Coop herne-maissi-paprika
400 g       Xtra tomaattimurska
1 prk        Xtra herkkusieni
1 prk        Xtra valkoinen papu  
1 1/2 tl     mustapippuria
tippoja     poppamies scorpion chilikastiketta niin että maistuu
1/2 dl       riisiä
 
 

Vaihe 1:

Kuullota sipuli ja valkosipuli wokkipannulla oliiviöljyssä. Lisää siivuttu oliivi, paloiteltu kesäkurpitsa ja herne-maissi-paprika. Lisää herkkusieni sekä valkoinen papu ja tomaattimurska. Lisää mustapippuri. Lisää pari ripistyskertaa yltympäri suolaa. Suolan voi korvata myös touch of taste oxfondilla sekä osterikastikkeella, niin saa ruokaan lihanmakua. Sekoittele. Anna keittyä levyllä omassa nesteessään 15 min.
 

Vaihe 2:

Lisää chilikastike ja maistele onko sopivaa. Lisää tippa kerrallaan. Lisää riisi, johon ylimääräinen neste imeytetään. Anna keittyä vielä 15 min välillä sekoitellen. Wokkia voi syödä ihan ateriana, mutta tein sen syötäväksi kahvin kanssa leivän välissä makkarapaperissa.
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti