maanantai 1. huhtikuuta 2024

Vohvelitaikina

 Olen kekannut laittaa vohvelitaikinan tyhjään maitopurkkiin, niin sitä voi sitten aikansa säilyttää jääkaapissa ja aina halutessaan annostella paistaakseen uuden vohvelin kahvin kanssa. Aina käyttäessään taikinaa kannattaa maitopurkkia pitää kiinni ja heilutella sitä, niin että taikina menee sekaisin.


Aineet:

25 g     voita
2 kpl    kananmunia
1/2 tl    suolaa
1tl        vanilliinisokeria
2 rkl    sokeria
6 dl     maitoa
4 dl    vehnäjauhoa
(1 tl   leivinjauhetta)

Vaihe 1:

Laitetaan mikroaaltouuniin kulhossa voi sulamaan 30% tehoa 2 min tai 50% tehoa 1 min 40 s. Laita kansi päälle se roiskuu.
 

Vaihe 2:

Laitetaan kulhoon kananmunat, suola, vanilliinisokeri ja sokeri. Vatkataan vispilällä, niin että kananmunien rakenne menee rikki. Lisätään maito ja sekoitetaan. Lisätään sulanut voi ja sekoitetaan. Lisätään jauhoa desilitra kerrallaan ja sekoitetaan. Lopuksi taikina kaadetaan tyhjään maitopurkkiin ja suljetaan purkki. Käytin muovisia klipsejä, joilla suljetaan muovipusseja. Voi antaa imeytyä jääkaapissa n. 30 min ja sitten paistaa vohvelin, mutta jos on oikeen kiire, niin voi sitä yrittää hetikin. Nauti mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti