lauantai 30. maaliskuuta 2024

Lihansyöjän härkispihvi

 Ajattelin, että kaippa sitä jotenkin härkismuruistakin pihvi saadaan aikaiseksi hampurilaiseen ja niinpä etsin netistä ohjeita. K-ruoka sivustolla oli hyvä perusohje, jota sitten aloin tuunaamaan paremmaksi. Olen yrittänyt kasvilihoista saada makuisampaa viime aikoina ja minulle on muodostunut kastikepaletti, jota useimmiten käytän niihin. Siihen kuuluu touch of taste lihafondia jompaa kumpaa, rainbow osterikastiketta, hoisin kastiketta ja vielä soijakastiketta. Pelkällä fondillakin jo saa aika hyvää, jos tahtoo säästää.


Aineet:

 

2 kpl    kananmunia
2 rkl    touch of taste lihafondia
2 rkl    hoisin kastiketta
2 rkl    osterikastiketta
2 rkl    soijakastiketta
1/2 tl   mustapippuria
3/4 tl   suolaa
100 g  porkkanaraastetta
250 g  härkis original mustapapurouhetta


1. vaihe

Laitetaan kananmunat kulhoon ja lisätään fondi sekä kastikkeet ja mustapippuri sekä suola. Vispataan vispilällä sekaisin. Lisätään porkkanaraaste.

2. vaihe

Silputaan härkis kahessa erässä silppurilla ja kaadetaan kulhoon. Sekoitetaan ruokalusikalla. Levitellään aines tasaisesti kulhon pohjalle ja jaetaan se 8 osaan.

3. vaihe

Laitetaan uunipellille leivinpaperi alustaksi, johon pihvit laitetaan. Kuopastaan kulhosta lusikalla taikinaa ja laitetaan kasaan leikkuulaudalle. Taputellaan härkiskasasta pihvi lusikalla. Nostetaan pihvi uunipellille lastalla. Nostaessa voi tukea sormin pihviä. Näin laitetaan uunipellille loputkin pihvit.

4. vaihe

Paistetaan pihvit pannulla kolme minuuttia molemmin puolin. Voi laittaa öljyä pannulle. Nauti vaikka hampurilaisen välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti