torstai 25. joulukuuta 2025

Ruskea kastike

 Piti joulukinkun seuraks saada ruskeaa kastiketta, niin sitä sitten laittamaan. Minulle on tullu tällasiin ns. lihakastikkeisiin tällanen maustekastikepaletti. Siihen kuuluu touch of taste lihafondi (vasikka- tai oxfondi), coop osterikastike (Aasialainen vivahde) sekä vielä hoisin kastike (hint of chili) lisäksi voi vielä laittaa (katoz sieni) soijakastiketta, jos suolasuus antaa myöden. Jostakin sain selville, että muskottipähkinää voi laittaa lihakastikkeisiin antamaan jännän makuvivahteen kastikkeelle. Näitä keinoja sitten käyttäen aloin tehdä kastiketta joulukinkulle. Ennen ollu oikeastaan vaan ihan perus ruskea kastike, mutta nyt vähän parempaa. Tuli ehkä hiukan liiankin tujut maut, niin laitan reseptiin mahdollisuuden laittaa hiukan vähemmän mustapippuria sekä muskottipähkinää.



Aineet:

Runsaasti oliiviöljyä
1-1,2 dl    vehnäjauhoa
1 dl          punaviiniä
2,5 dl       (kaura)kermaa
6,5 dl       vettä
1/2-1 tl    mustapippuria
1/4-1/2 tl  muskottipähkinää
1 rkl         touch of taste vasikka/oxfondi
1/2 rkl      osterikastike
1/2 rkl      hoisinkastike

Vaihe 1:

Laita pannulle runsaasti oliiviöljyä. Saa laittaa melkein joka kohtaan. Lisää vehnäjauho ja sekoittele. Ruskistele aikasi vehnäjauhoa.

Vaihe 2:

 Lisää pannulle punaviini sekä kerma. Sekoittele vehnäjauhomössöä nesteeseen niinku saa. Kaada kastikekattilaan. Lisää pannulle vettä ja irrottele loput vehnäjauhomössöt nesteen sekaan. Kaada kattilaan. Lisää loputkin vedestä. Sekoittele kattilaa, niin että saat kastikkeen tasaiseksi.

Vaihe 3:

Lisää mausteet sekä maustekastikkeet. Sekoittele. Anna porista levyllä 15 minuuttia. Kastike valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti