lauantai 4. heinäkuuta 2020

Pullavanukas V2 + jäätelö

Sattu olemaan vanha leipä kaapissa, niin ajattelin tehdä pullavanukkaan. Toki vanukkaaseen voi käyttää myös pullaa. Sitten keksin, että pullavanukkaan hyvä seuralainen olisi jäätelö. Ja menin prismaan ja sieltä löytyikin ihana marjakierre kotimaista tuoteperheestä, jossa oli mansikka, vadelma ja mustikka hilloa kierteenä vaniljajäätelön välissä eli periaatteessa melkein samaa kuin mitä ostat torilta, kun ostat kuningatar jäätelöä. Oikeastaan kaupan jäätelö oli vielä parempaa kuin torin jäätelö. V2 tulee siitä, että käytin vanukkaaseen maidon sijasta vaniljakiisseliä. Vanukas ja jäätelö kuumana ja kylmänä komplementoivat hienosti toisiaan. Kun vanukasta syö uudelleen, niin sen voi lämmittää mikroaaltouunissa.

Raaka-aineet:

2 kpl kananmunia
1 dl sokeria
2 1/2 dl vaniljakiisseliä
50 g voita
pakastepussi mansikoita tai muita marjoja
runsaasti leipää tai pullaa


1. vaihe

Laita uuni 175 astetta. Sekoita kananmunat ja sokeria vispilällä. Lisää vaniljakiisseli ja sekoita. Lisää voi ohuena naruna ja sekoita samalla. Lisää paloitellut mansikat ja sekoit kauhalla. Leiko leivästä ja pullasta kuutioita ja lisää muutama siivu kerrallaan sörsseliin ja sekoita, kun sörsselissä näyttää olevan sopivasti vehnästä, niin kaada uunikulhoon.

2. vaihe

Paista uunissa 175 asteessa 30-40 min. Mnulla oli uunivuoan kansikin päällä. Anna hiukan jäähtyä ja nauti jäätelön ja kahvin  tai teen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti